Menu

Olleke bolleke schol: op bezoek bij Brouwerij De Koninck

dekoninckcopy1

Na bijna drie jaar zweten & zwoegen, opende Stadsbrouwerij De Koninck op 1 september 2015 opnieuw de deuren. Tijdens de nieuwe interactieve brouwerijtour worden de bezoekers volledig ondergedompeld in de wereld van de Stadsbrouwerij. Via 10 verschillende themaruimtes kom je alles te weten over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Tal van interactieve middelen en audiovisuele effecten zorgen voor een 360° totaalervaring. De Koninck is trots op de nauwe band met ’t Stad en de hele wereld mag het weten. Dat vraagt dus wel om een bezoekje!

dekoninckcopy5 dekoninckcopy2

Sinds 1833 worden de bieren van De Koninck gebrouwen aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen en zo is het de enige actieve brouwerij in de Antwerpse binnenstad waar onder meer het beruchte Bolleke, de Triple d’Anvers en sinds kort ook Wild Jo worden gebrouwen. De afgelopen vijftien maanden heeft de brouwsite een grondige metamorfose ondergaan. Er werd gewerkt aan een fantastisch bezoekerscentrum dat je op een originele manier meeneemt in de geschiedenis van de brouwerij.

dekoninckcopy8 dekoninckcopy10

 

dekoninckcopy4Meer goesting gekregen? Goed nieuws want de Stadsbrouwerij verwelkomt graag andere stielmannen met passie voor hun vak. Zo vestigden de Berchemse Kaasaffineurs Van Tricht zich drie jaar geleden al in de brouwerij. In juni opende de getalenteerde chocolatier Jitsk zijn atelier en boetiek op de site.  En…, er is meer want er komt vers vlees bij. Letterlijk en figuurlijk dan. Topslager De Laet & Van Haver opent er dit najaar een slagersatelier en deelt de ruimte met het duo Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens, die er een restaurant zal openen. Culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc organiseert binnenkort kook-en bierdemo’s in het voormalige labo.dekoninckcopy7 dekoninckcopy6 dekoninckcopy3 dekoninckcopy9

Een bezoek aan de brouwerij kost 12 euro per persoon en duurt ongeveer 75 à 90 minuten, met degustatie in de leuke bar. Wij gingen voor een Triple d’Anvers met een kaasbordje van Kaasmeesters Van Tricht. Wandel nadien zeker ook eens binnen in de shop voor leuke en originele cadeautjes of souvenirs.

Meer info op http://www.dekoninck.be/