Menu

Millevaches: nieuw slagersatelier op het Eilandje

IMG_1827

’t Eilandje is tegenwoordig dé place to be in Antwerpen. Nieuwe bars en restaurants trekken naar deze kant van de kaaien in de hoop hun hotspot hier tot een succes te laten uitgroeien. Met de opening van de eerste containerwinkels Convoi en ook de Tall Ship Races was het hier de afgelopen week goed druk. Tussen al die heisa door opende Millevaches, een uniek slagersatelier met een prachtige winkel en fantastisch vlees. 

IMG_1819

Het pand van Millevaches valt meteen op. Langs buiten zie je de karkassen al hangen in een atelier met stijlvol zwart en een frisse en moderne inrichting. Het slagersatelier van Millevaches op ’t Eilandje is groot en uitgerust met state of the art materiaal en machines om uit te benen, te versnijden en te verwerken. Verse karkassen komen rechtstreeks van de eigen boerderij in Frankrijk en worden onmiddellijk aangehaakt en de koelcellen ingerold, wachtend op zaag, kapblok, uitbeen- en fileermessen.

IMG_1822 IMG_1823
IMG_1825
IMG_1830De karkassen worden tot vers vlees versneden of tot gehakt verwerkt en gemalen of tot worsten gedraaid. Alles is ook voorzien om elke soort charcuterie te kunnen bereiden: een rokerij, een zouterij en een rijperij. En natuurlijk aparte koelcellen voor elk soort product: karkassen, vers vlees, charcuterie en bereide gerechten. De lange verstoog oogt fantastisch. Mooie stukken vlees, al dan niet gemarineerd voor op de barbecue, huisbereide beenham om u tegen te zeggen, zelfgemaakte salades maar ook wijnen, delicatessen, kruiden en handige meeneemgerechten voor als je even zelf niet wil koken. Mag het nog wat luxueuzer? Millevaches is van dezelfde eigenaar als restaurant Lux en Mon op ’t Eilandje waar hun vlees uiteraard op de menukaart pronkt.

Ik proefde afgelopen weekend alvast van hun barbecue-specialiteiten: gemarineerde limousin steak, kippen- en lamsbrochette en heerlijk pittige merguez. Ook hun charcuterie is overheerlijk. Hiervoor maak ik gerust een omweg!

IMG_1820

millevaches-logo-white-360x275

Slagerij Atelier Millevaches
Godefriduskaai 12
2000 Antwerpen
Tel. 03 22 555 66
www.millevaches.be

Openingsuren: 9:00 tot 19:00
Zondag van 9:00 tot 13:00
Maandag gesloten