Menu

Restaurant Het Badpaviljoen – pareltje aan de Nederlandse kust

Collage_Fotor-2

Tijdens de zomermaanden houden we er allemaal wel van om een weekendje naar de kust te trekken. Met massale files en een drukte van jewelste tot gevolg. Maar dat kan ook anders. Ga bijvoorbeeld eens naar de Nederlandse kust, op slechts een dik uur rijden van Antwerpen. Geen fan van de keuken van onze Noorderburen? Wacht tot je de gerechten bij restaurant Het Badpaviljoen geproefd hebt. 

Het moet ondertussen zo’n 2 jaar geleden zijn dat ik voor het eerst Domburg ontdekte. Een fijn stadje aan de Nederlandse kust. Hier zie je nog uitgestrekte stranden zonder lelijke gebouwen en geniet je van kibbeling of een broodje met verse maatjes in de hand. Als we echt lekker willen gaan eten, gaan we naar restaurant Het Badpaviljoen. Een prachtig gebouw dat dateert van 1889 (!). Het was toen een luxe hotel dat vooral geliefd was onder kunstenaars en de adel. Midden jaren ’90 kocht projectontwikkelaar Van Garderen en Dekker uit Goes het inmiddels vervallen en gesloten hotel. Eerst leek volledige sloop de enige mogelijkheid maar gelukkig is een groot deel van het oude badpaviljoen bewaard gebleven en volledig gerestaureerd. In maart 2008 opende de deuren van Restaurant Het Badpaviljoen, waardoor deze bijzondere plek weer toegankelijk werd voor iedereen.

Ondertussen behoort dit restaurant tot de beste van Nederland en maakte het deel uit van ‘Les jeunes restaurateurs d’Europe’. Zaakvoerders Ferdie Dolk en Myriam Joziasse zorgen voor een topkeuken met het beste van wat de Noordzee te bieden heeft.

Ik proefde hier al van een heerlijk menu tijdens de restaurantweek.

Badpaviljoen 3-2

Eerst kregen we een smaakvolle gravad lax (gemarineerde zalm) met verschillende bereidingen van asperges. Daarna kregen we een fantastisch stukje kabeljauw voorgeschoteld met ravioli, een gamba en een zalige jus. Jammer dat er geen lamsoren bij waren daar dit wel op de menukaart stond. Het dessert met crème van witte chocolade en huisgemaakt ijs vond ik iets te zwaar en te groot.

Ook afgelopen weekend zakte ik opnieuw af de Nederlandse kust. Zalig rustig in de beach club in Westkapelle. Voor het diner trokken we weer naar Het Badpaviljoen. We startten met enkele oesters en een glaasje cava. Mooi gepresenteerd en verfijnd van smaak. Als hoofdgerecht nam ik de kreeft à la plancha met ravioli, lamsoren en een kreeftenjus. Mijn mama ging voor de kreeft belle vue. Beiden kreeften waren correct gegaard en zeer smaakvol. Ik sloot af met een bolletje versgemaakt yoghurtijs met aardbeien gemarineerd in vanille, crumble van cookies en een kletskop. Ongetwijfeld het beste yoghurtijs dat ik ooit gegeten heb.

Badpaviljoen 2-2

Ook voor wie het minder uitgebreid mag, heeft Het Badpaviljoen heel wat te bieden. Geniet van wat fingerfood op het terras of bestel een stukje taart met koffie in de namiddag. De sfeer is er los en toegankelijk. Nu alleen nog hopen dat het toch een zonnige zomer wordt!

Restaurant Het Badpaviljoen
Badhuisweg 21
4357 AV Domburg
http://www.hetbadpaviljoen.nl/