Menu

5 x gezellig ontbijten in Antwerpen

Het is donderdag en dan mogen we toch stilaan beginnen denken aan het weekend. Op weekdagen heb ik zelf vaak weinig tijd om te ontbijten maar tijdens het weekend vind ik het zalig om te genieten van een uitgebreid ontbijt of brunch. Ik zet hieronder mijn favoriete ontbijtadresjes in Antwerpen op een rijtje!

1)      Mirlo’s

Mirlos col 1 Mirlos col 2

Mirlo’s is een van de nieuwste ontbijtplekjes op ’t Zuid. Ik reed er vorige week toevallig voorbij met de fiets en wat ziet dit er schattig uit. Vrolijke, frisse pastelkleurtjes (zo heb ik het graag 😉 ) en een gezellige inrichting. Ik keek even op de kaart en was meteen verkocht. Mirlo’s staat voor coffee, food and favorites. Hier proef je van gezonde hapjes, lekkere aperitieven, smakelijke lunches, een kop verwarmende koffie of thee. Langslapers kunnen hier ook de hele dag genieten van een ontbijt. Dit alles (vooral dat laatste) maakte mij meteen zo enthousiast dat ik hier vorig weekend  een ontbijtje reserveerde. En mijn hoge verwachtingen werden echt wel ingelost. We kozen voor het luxe-ontbijt en werden verwend met een glaasje vers fruitsap, vers brood, croissants, zoet en hartig beleg en een spiegeleitje met spek. Leuk detail: bijna alle accessoires hier zijn te koop. Ik ben al fan van de lightboxes en de turkooise plaid ;-).

www.mirlos.be

2)      Kloonies

Kloonies ligt op het Antwerpse Zuid, net op het einde van de Kloosterstraat. Hier kom je om tijdens weekdagen voor een lekkere lunch met huisgemaakte soep, quiches of lekkere broodjes. Maar Kloonies staat ook bekend om de heerlijke uitgebreide ontbijtjes. Dat kan zowel klassiek met een eitje, koffiekoeken en charcuterie of gezond met een groot glas Griekse yoghurt, vers fruit en granola. Must-do!

3)      Cafématic

Cafématic 1

Cafématic ligt aan het Vleminckveld, vlak bij de Nationalestraat en de Kammenstraat. Hier kun je zelf je ontbijtje samenstellen. Je hebt een aantal vaste opties maar je kunt lekkere extra’s bestellen als manchego of huisgemaakte garnaal- of krabsalade. Lekkere koffiekoeken en theetjes. Ook wanneer het kouder wordt, is het hier nog leuk om buiten te zitten met een dekentje.

www.cafematic.be

4)      Caravan

De Caravan ligt een beetje uit het centrum, in het noorden van Antwerpen aan de opkomende wijk ‘den Dam’. Hier zit het altijd vol maar een beetje wachten loont echt wel de moeite. Super voor een ontbijtje of een brunch in de gezellige huiselijke vintage sfeer. Leuk zijn het katerontbijt of het ontbijt met Italiaanse twist. Mag het wat steviger? Kies dan voor Mexicaanse ‘huevos rancheros’.

www.decaravan.be

5)      Bernini

IMG_3216

barnini

Barnini ligt aan het Theaterplein en is een echt begrip in Antwerpen. Het is een van de weinige plekken waar je echt lekkere bagels kan eten voor een eerlijke prijs. Met een gezellige vintage inrichting en een kleurrijke gevel is dit de favoriete hotspot van Antwerpse studenten. Koffie met oreo’s of Malthezers, verse thee of huishemaakte limonades,… ook als je van de schoolbanken af bent, blijft dit een leuk plekje. Sinds enige tijd hebben ze ook een tweede zaak Kafeenini op’t Zuid maar voor mij gaat er niks boven ‘the original stuff’. Mijn favoriet blijft de mojitonade en een bagel met pastrami. Nom nom!

www.facebook.com/barniniantwerp