Menu

Bia Mara: fish & chips in Antwerpen

IMG_7650

 

Na Brussel en London openen de twee creatievelingen Simon Whiteside en Barry Wallace hun derde fish & chips restaurant in Antwerpen, op een boogscheut van de Grote Markt. Verwacht je niet aan vette vis en kleffe frieten. Bia Mara – Keltisch voor ‘vis en schaaldieren’ – staat voor duurzame streetfood op een verantwoorde en ecologische manier. Fish & chips wordt hier naar een hoger niveau getild!

In 2010 verkochten stichters Simon Whiteside en Barry Wallace fish & chips als streetfood in Dublin. Simon is een getrainde chef die onder meer zijn strepen verdiende bij sterrenchef Raymond Blanc. Barry is een creatieve duizendpoot met een hart voor het ontwikkelen van concepten en merken. In het internationale karakter van Brussel vonden ze de ideale voedingsbodem voor de lancering van hun hedendaags fish & chips-concept. Dit succesverhaal herhaalden ze vorig jaar met een gedurfde tweede vestiging in Londen, de bakermat van fish & chips. Nu openden ze een vestiging van Bia Mara vlakbij de Grote Markt in Antwerpen.

IMG_7640

Bia Mara is een fish & chips restaurant waar duurzame visserij voorschrijft wat er op het menu komt en niet andersom. De nieuwe zaak is leuk ingericht met muurtegeltjes die doen denken aan authentieke viswinkels. Op de kaart vinden we ‘minty mushy peas’ en fish & chips om u tegen te zeggen. Een lekkere krokante korst van tempura of panko (Japans broodkruim) met verschillende kruiden, dikke gezouten frieten en heerlijke zelfgemaakte mayonaises (ik kan niet wachten tot ze die garlic-truffle-mayo in grote flessen verkopen!) tillen dit klassieke streetfood gerecht naar een gourmet niveau. De originele Brusselse biertjes maken het geheel af.

Zomer 2016

Ook het vernieuwde zomermenu is weer zalig lekker. Smaakcombinaties als koriander en limoen en een bom van een patatas-bravas-saus zorgen ervoor dat dit fish & chips restaurant hoog bovenaan het favorietenlijstje blijft staan. Binnenkort worden hier misschien zelfs disco brunches georganiseerd. Ik hou jullie op de hoogte!

Bia Mara
Maalderijstraat 1
2000 Antwerpen
https://www.facebook.com/Bia-Mara-Antwerp-453729771476715/timeline