Menu

De 10 beste cocktailbars in Antwerpen

1.The Dirty Rabbit

Na het succes van restaurant & cocktailbar Josephine’s en twee edities van zomerbar Summer Josephine’s startte eigenaar Kasper Stuart met een nieuw project: The Dirty Rabbit, onder het motto van een foute bar als place to be. Hier waan je je in een (dirty) Amerikaanse roadmovie waar je nipt van coole cocktails en happy food.

The Dirty Rabbit
Adres: Gentplaats 1, 2000 Antwerpen
T. 03 248 95 9

2. Brasserie Appelmans

Brasserie Appelmans ligt op een boogscheut van de Groenplaats en doet me terugdenken aan mijn studententijd. Hier kwamen we als het wat meer mocht zijn en gingen we voluit voor de royale cocktails in prachtige glazen. Maar Brasserie Appelmans staat vooral bekend als één van de eerste Absinthbars in België en ook vandaag nog komen klanten van heinde en ver voor een groen glaasje. Naast de grote bartoog en het restaurant beneden kan je ook boven zitten en proeven van heerlijke tapas. Brasserie Appelmans bracht ook een boek uit: Bar & Food.

Brasserie Appelmans
Papenstraatje 1
2000 Antwerpen
T. 03 226 20 22

 3. Cocktails at Nine

In de schaduw van de kathedraal, ligt een verborgen apero-oase. Cocktails at Nine is classy en chique. Zak hier weg in de lederen zeteltjes met open haard en laat je verwennen door smaakvolle cocktails geserveerd door al even smaakvolle obers.

Cocktails at Nine
Lijnwaadmarkt 9
2000 Antwerpen
www.cocktailsatnine.be

 4. Ginotheek

ginotheek copy1

De Ginotheek startte eind vorig jaar als winter pop-up en velen hoopten toen al dat deze cocktailbar een blijvertje ging worden. Een loungy interieur, 200 gins op de kaart en de ambitie om de beste gin-bar ter wereld te worden – dat zegt genoeg.

Update 27/6/2016: momenteel is deze ginbar gesloten maar ongetwijfeld lanceren de eigenaars binnenkort een nieuw en hip cocktailconcept.

Ginotheek
Gentplaats 5
2000 Antwerpen

5. Dogma

Dogma

Dogma is een van de meest bekende cocktailbars in Antwerpen. De inrichting doet denken aan de jaren ’20 met vintage lederen zetels en een mooie verlichte bartoog.  De cocktailkaart bulkt van de creativiteit met ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk nog nooit eerder zag. Cocktails geserveerd in een theepot of bijenkorf? Jep, verwacht je aan heel veel originaliteit.

Dogma
Wijngaardstraat 5
2000 Antwerpen

6. Jones & co

Jones

Alexander Jones en Michaël Timmermans startte vorige zomer met een pop-up Jones Gin & Small Bites Bar. Heel bescheiden startten deze jonge snaken (toen 19!) aan hun avontuur. Vandaag zijn ze een vaste waarde in de Antwerpse Pelgrimstraat. Denk daarbij aan ongedwongen sfeer, vintage inrichting en een chesterfield waarin je onderuit kan zakken. Lekkere gins maar ook een mooie selectie aan whisky’s en rums. Proef ook van de verfijnde amuses!

Jones & Co
Pelgrimstraat 7
2000 Antwerpen

7. Backyard

Vlak aan de Grote Markt vind je sinds kort Backyard. Gelegen op een toeristische locatie maar absoluut geen ’tourist trap’. Leuk verwarmd terras buiten en een prachtig ingerichte bar en restaurant vormen het decor voor een perfect aperitief. Probeer wat hapjes of blijf plakken en kies een van de leuke gerechtjes van de kaart.

Backyard
Grote Markt 52
2000 Antwerpen

8. Burgers & Booze

Burgers & booze

Notorious P.I.G., Chick Magnet en Bun Laden zijn slechts enkele originele namen van de geweldige Burgers & Booze bar op het Antwerpse Zuid. Hier ga je voor gourmet burgers nadat je teveel Booze hebt gedronken. Lekkere cocktails, shots en stevige burgers in een laid-back sfeertje maken dit een echte place to be.
Burgers & Booze
Leopold De Waelstraat 7
2000 Antwerpen
http://burgersandbooze.be/

 9. The Sips

The Sips is een vaste waarde op het lijstje van cocktailbars in Antwerpen. Dit is de cocktailbar van Manuel Wouters, bekend van Njam-tv en zijn cocktailboeken (It’s Gin o-clock, Around the World in 80 gins). High-end cocktails van de meester op het Antwerpse Zuid aan de Waterpoort

Gillisplaats 8

2000 Antwerpen
http://www.sips-cocktails.com/

10. The Mad Hatter bar by Hendrick’s

Hendrickx gin

Hendrick’s opent op 13 november voor het eerst een permanente underground cocktailbar in Antwerpen! The Mad Hatter bar is een cocktailbar gebasseerd op cocktails en Gin & Tonic’s van Hendrick’s. Voor de opening zal Jones & Co en The Mad Hatter bar voor één avond versmelten. Verslagje volgt snel!

The Mad Hatter bar
Pelgrimstraat 7
2000 Antwerpen

 Foto: https://www.hendricksgin.com/