Menu

Mico’s Bistro: een ware ontdekking!

Mico's Bistro_7

Onbekend is niet onbemind, laat ik daarmee beginnen. Tot voor kort had ik nog nooit van Mico’s Bistro gehoord maar wat een pareltje is dit. Fantastische gerechten van fantastische mensen met bakken passie. Dat vraagt om een blogpost.

Ik was al een paar keer voorbij dit schattige nieuwe plekje aan de Kasteelpleinstraat gelopen maar nog nooit was ik er naar binnen geweest. Toen ik er onlangs voor het werk moest zijn, was ik dan ook heel aangenaam verrast. Het gebeurt zelden dat ik zo omvergeblazen wordt door nieuwe Antwerpse restaurants.

Mico's Bistro_4 Mico's Bistro_1

Mico’s Bistro is de zaak van Mico en haar man Jonathan. Hun roots liggen in Hong Kong maar hun thuis in België. Met hart en ziel werkten ze aan dit oude herenhuisje om er een fijne bistro van te maken. Het pand is niet groot maar wel gezellig met knusse patio achterin het pand en een terrasje met bloemen en kruiden.

Mico's Bistro_3

Het concept van Mico en Jonathan staat voor ‘East meets West’ en man zijn ze daar eventjes in geslaagd. De kaart is beperkt maar dat is voor mij altijd een teken van een verse en eerlijke keuken. De pannenkoekjes van lente-ui met buikspek zijn geweldig. Verfijnd gepresenteerd maar toch niet overdreven gestileerd. Ook de curry, de broodjes en de salade met rundsvlees smaken naar meer. Wanneer ik Mico vertel dat ik een foodblog heb, krijg ik dan prompt nog een matcha éclair en een Japanse cheesecake mee naar huis (die kunnen trouwens altijd als take away).

IMG_6895

In een ruk word ik weer meegezogen naar mijn reis door Zuid-Oost Azië en de heerlijke warmte van de bevolking daar.  Die matcha éclair zorgde trouwens later nog voor een onverwacht genot. Prachtig gepresenteerd en lekker fris met die blauwe bessen. Zo goed dat ik zelfs begin te twijfelen aan mijn voorliefde voor het klassieke recept.

Mico's Bistro_5 Mico's Bistro_6

Kortom Mico’s Bistro is een echt pareltje dat jammer genoeg nog niet echt bekend is bij het Antwerpse publiek.  Bij deze wil ik iedereen overtuigen om dit adresje eens te proberen. Ik durf te wedden dat je nadien even overdonderd bent als ik. Lunchke iemand?

Mico’s Bistro
Kasteelpleinstraat 53
2000 Antwerpen

https://www.facebook.com/Micosbistro/?fref=ts