Menu

De 5 beste winterbars in Antwerpen

Opgelet: deze blogpost is van 2015, een update voor winterbars van 2017 vind je hier!

Het is niet omdat de temperaturen dalen dat we niet buiten aan de bartoog kunnen hangen. Integendeel winterbars zijn hotter dan hot en zorgen voor een warme sfeer in ’t stad. Mijn favorieten:

1. Finse winterbar bij Plateau Royal

plateau royal winterbar

Afgelopen zondag vond de eerste editie plaats van de Finse winterbar bij Plateau Royal. Denk daarbij aan warme vuurkorven, dierenvellekes en een prachtig uitzicht op de Schelde. Naar goede gewoonte serveert Philippe Hawinkel de beste oesters en lekkers uit de zee. Voor de gelegenheid installeerde hij zelfs een grote Smokey Mountain Cooker en een Finse toendragrill waar ze zalm, makreel, heilbot en schelvis warm op zullen roken. Een glaasje bubbels en de steengoede muziek op de achtergrond maken dit de hotste winterbar van ’t stad.

Elke zondag bij Plateau Royal (Noorderterras).

2. The Matterhorn

Matterhorn

Eerder dit jaar onderging deze zaak op de hoek van de Huidevettersstraat een grondige facelift. Modern maar toch warm ingericht is dit ongetwijfeld een van de nieuwe hotspots tijdens koude winterdagen. Om er nog een schepje bovenop te doen lanceerde the Matterhorn onlangs ook een eigen gin die je echt helemaal meeneemt naar de ijskoude Alpen. Gezellig mensen kijken met een smaakvolle tapa in het hartje van de stad. Getest en goedgekeurd.

Huidevettersstraat 58 te Antwerpen

www.matterhornantwerp.be

3. Little Brewers Winter Garden

Little Brewers Wintergarden

De opslagplaats van De Koninck bewees al eerder een top hotspot te zijn met Summer Josephines maar ook deze winter kan je je hier lekker verwarmen. Een gezellige bar, bier van Stadsbrouwerij De Koninck en hapjes om u tegen te zeggen (het buikspek is to die for!). Meer moet dat toch niet zijn!

Boomgaardsstraat 17, 2000 Antwerpen

Winterse pop-up bij stadsbrouwerij De Koninck

4. Aspen Bocadero

Aspen Bocadero

 

DSC_1281Voor het 4de jaar op rij lanceert Bocadero een winterbar ‘Aspen’. Ook dit jaar kan je aan de Waagnatie weer zalig aan de bar hangen in een relaxte sfeer met een prachtig uitzicht op de Schelde. Proef ook eens van het Aspen Winterbuffet (met echte raclette!) en waan je op skivakantie in de Alpen!

Waagnatie Antwerpen

www.aspenbocadero.be

 

5. Winterbar Winter Antwerpen

IMG_4303

Dit jaar staat de ijspiste op de Groenplaats. Na het schaatsen kun je even uitrusten in de wel twee verdiepingen telleden winterbar. Het uitzicht op de kathedraal krijg je er gratis bij.

Groenplaats Antwerpen

www.antwerpen.be/winter