Menu

10 originele culinaire cadeaus

De feestdagen komen nu wel erg dichtbij. Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Ik zet hieronder alvast mijn 10 favoriete culinaire cadeaus op een rijtje. Voor alle foodies in je familie of je vriendenkring ;-).

De bakbox

bakbox

Hou je ervan om zelfgemaakte cadeautjes te geven? Bak een taart en geef die cadeau in een originele houten bakbox. Het lederen riempje maakt het helemaal af. Voor een persoonlijk cadeau met een hippe touch.

https://15gram.be/shop/detail/124/bakbox-met-draagriem

Kookpot van Le Creuset

Le creuset

Ik kreeg mijn exemplaar toen ik ging samenwonen met mijn liefje en ik vind dat elke foodie er een in huis moet hebben. Zalig om stoofpotjes in te bereiden. En nog mooi ook!

Koken met de Superette

superette 2

De Superette in Gent is een bakkerszaak annex brood-, grill- en pizzarestaurant van Rose Green, Sarah Lemke en Kobe Desramaults. Kobe Desramaults leert je in dit boek hoe je thuis zelf aan de slag kan, of je nu een geoefend kok bent of een absolute leek. Van graan tot brood, van fermenteren over kneden tot bakken, en tot slot van beleggen tot proeven en genieten; dit boek leert je alle nodige technieken en verrast met eerlijke, heerlijke en eenvoudige recepten.

Kerstchocolade van Pierre Marcolini

perenoel

Speciaal voor de feestdagen bracht Pierre Marcolini een prachtige feestcollectie uit. Echte kunstwerkjes zijn het. Half kerstboom, half kerstman,… een origineel cadeau voor echte chocoladeliefhebbers.

https://be.marcolini.com/shop/exclusively-available-in-store.html

The Butcher’s Book van Dierendonck

Dierendonck 3

Topslager Hendrik Dierendonck bracht onlangs zijn eigen boek uit. In dit boek staan Passie, Terroir en Ambacht centraal. Geniet van de heerlijkste klassiekers uit de toonbank van de slagerij en laat je meenemen in de ambacht van het slagersvak. Daarnaast leer je zelf vlees te verwerken en te bereiden à la Dierendonck aan de hand van tientallen gedurfde en tijdloze recepten. Een boek voor stoere mannen en vleeslustige vrouwen.

Brouw je eigen bier

bier brouwen

Je eigen bier brouwen is een echte trend. Met deze kit ga je thuis zelf aan de slag en brouw je binnenkort je eigen biertje. Voor hippe mannen én vrouwen.

https://www.brouwland.com/nl/onze-producten/startpakketten/startpakketten-bierbrouwen

Koperen cafetière van Bodum

bodum

Koper is in! En dat heeft het designmerk Bodum ook goed gezien. Deze prachtige koperen cafetière maakt van iedereen de meest stylish barista!

www.bodum.com

Kweek je eigen oesterzwammen met Caffungi

Caffungi_uitsnit_grande

Caffungi is een Antwerps bedrijf dat koffiedik ophaalt in Antwerpse koffiebars en er dan kits mee maakt waarmee je thuis na amper 7 dagen oesterzwammen kan kweken. Leuk onder de kerstboom, zelfs voor mensen zonder groene vingers!

www.caffungi.be

Abonnement op delicatessen van FoodWeLove

foodwelove box 3

Vroeger had je een abonnement op een kooktijdschrift, nu heb je FoodWeLove. Je kan eenmalig bestellen maar ook een abonnement cadeau geven. Je geeft de gelukkige dan elke maand een doos met de lekkerste delicatessen cadeau.

Op reis naar Vietnam

uit-liefde-voor-vietnam-quyen-truong-thi-sylvie-d-hoore-boek-cover-9789082349504

Niets is zo heerlijk als tijdens koude winterdagen wegdromen naar verre oosterse bestemmingen. In haar nieuwste boek ‘Uit liefde voor Vietnam’ neemt Quyên je mee naar haar roots in het prachtige Zuid-Oost Azië. Een kookboek met een verhaal voor reislustige foodies.

https://15gram.be/shop/detail/133/uit-liefde-voor-vietnam

Win Win Win!

Doe mee met de wedstrijd en win één van de 4 exemplaren van het boek ‘Uit liefde voor Vietnam’ van Quyên!

Like mijn facebookpagina, like en deel het bericht over deze post. Beantwoord  de volgende wedstrijdvraag: Hoe heet het Vietnamese restaurant in Brussel van Quyên?

Meedoen kan nog tot 20 december 2015.