Menu

Brouwersvliet 23: winnaar van de Gouden Vork

b23 copy1

Ik at hier al eens een keertje eerder toen het restaurant net geopend was en nog een andere eigenaar had. Toen was ik eigenlijk niet zo overtuigd maar wat ik gisteren op mijn bord kreeg tijdens de restaurantweek was echt fantastisch. Voor slechts 29,90 euro kregen we een driegangenmenu om u tegen te zeggen. Meer dan verdiend kreeg dit restaurant dan ook onlangs de Gouden Vork van DM.City. Zowel de mooie inrichting met grote open keuken als de vriendelijke bediening, aangename sfeer en de smaakvolle gerechten zullen nog lang bij me nazinderen.

We worden vriendelijk ontvangen. De sfeer is ongedwongen en hartelijk. Buiten laat de eerste winterkou zich voelen maar binnen is het gezellig warm. We starten de avond met een glaasje bubbels, vergezeld van twee mooie frisse en verzorgde hapjes (eentje met kabeljauw en eentje met zalm). Ook de versgebakken broodjes smaken heerlijk.

b23 copy2

Als voorgerecht krijgen we een tartaar van hert. Ik kan het ten zeerste appreciëren dat de chef de champignons (het enige ingrediënt dat ik niet lust, voor de rest eet ik werkelijk alles!) in het gerecht vervangen heeft door appel. Goede combinatie ook. De tartaar is mooi gesneden, niet te fijn of te grof en past prima bij een goed op smaak gebrachte aardappelsalade.

Voor het hoofdgerecht hebben we de keuze tussen zeebaars met structuren van prei of everzwijn met structuren van spitskool en pompoen. Ik ga voor dat laatste. Het gerecht is strak maar rijkelijk gedresseerd op een uitzonderlijk mooi turkooise bord. Crème van pompoen, spruitjes, knolselder, spitskool, kroketjes en een mooie glanzende saus bij het perfect gebakken everzwijn. Heerlijk.

Leuk ook dat je hier een keuze hebt uit wijnen per glas en voor de liefhebbers is er ook een mooie selectie aan bieren.

dessert b23 copy

Maar het beste werd hier voorbehouden voor het laatste. Dit was één van de beste desserts die ik de afgelopen jaren mocht proeven. Een ring van passievrucht met witte en donkere chocolademousse, yoghurtsorbet, crumble en krokantjes van speculoos. Subliem zeg ik u!

Bij de thee krijgen we nog een glaasje lmet rodevruchtencompote en crème van crème brulée, een marshmellow met kokos en een chocoladetruffel.

Van het begin tot het einde heb ik lekker gegeten en een hele aangename avond gehad. Hier zien ze mij zeker terug!

Restaurant B23
Brouwersvliet 23
2000 Antwerpen
Tel : +32 (0)3 345 15 14
info@brouwersvliet23.be