Menu

Patatjes van Seppe Nobels

vlam_patat_graanmarkt13_gepofte-aardappel-6-lr

Wist je dat 49% van de Belgen op een gemiddelde dag aardappelen eet? Daarmee blijven aardappelen de maaltijdbegeleider bij uitstek. Ook Seppe Nobels, topchef van Graanmarkt 13, is fan en engageert zich als patatjes-ambassadeur.

Een aardapppelmenu? Ja als er één man is die daar weg mee weet, is het Seppe Nobels wel. Hij engageert zich als aardappel ambassadeur voor ‘Lekker van bij ons’, een initiatief van VLAM.

portret2_seppe-nobels_jessewillems-lrPortret: Jesse Willems

“Gezond en bewust eten staat volop in de belangstelling”, zegt Seppe Nobels. “We zien overal quinoa en avocado’s opduiken en dat kan allemaal best maar wat is er mis met vertrouwde producten van bij ons? Ik ben grootgebracht met aardappelen en groentjes uit de tuin. Een aardappel wordt zo vaak als banaal beschouwd. Het is nochtans een klassieker in de gevarieerde keuken waar je zonder schuldgevoel alle kanten mee uit kan.”

vlam-2

Om dat ook echt aan te tonen, ontwikkelde Seppe een aardappelmenu met aardappelhummus en aardappelcrème met oester als hapje. Daarna volgde een gepofte polderaardappel met handgepelde grijze garnaaltjes. Zalige comfortfood in een modern jasje. Maar ook de onglet (top stukje vlees trouwens!) met salade van aardappel en rozemarijnaardappeltjes uit de oven was heerlijk. Als afsluiter koos de chef voor een aardappelmuffin met Belgische saffraan, bruine suiker en ijs van karnemelk. Rijstpap maar dan beter.

vlam

vlam-3vlam-4Moraal van het verhaal? Verban die patatjes niet van je menu maar maak er eens een origineel en nieuw gerechtje mee. Het is zo’n mooi product, er zijn zoveel soorten en je kan er eindeloos mee variëren. Ik ben fan!

Meer tips, uitleg en recepten? Neem een kijkje!

Met dank aan VLAM en Seppe Nobels voor het lekkere menu en de prachtige foto’s.