Menu

Het bos in!

wildweekend-14

Het bos in? Jep vorig weekend trok ik samen met Carrefour en een bende andere foodbloggers naar Marche-en-Famenne voor een wild weekend! Het werd een fantastische tweedaagse in het groen. En er werd goed gegeten en gedronken, dat ook.

Wat krijg je als je een bende foodbloggers meeneemt op weekend naar de Ardennen? Veel geproef en gediscussieer over smaken maar ook momenten van samen genieten van de pracht van de natuur en koken in een jagershut. Wat ik vooral zo fijn vind, is dat we allemaal diezelfde passie delen: de passie voor een product, de obsessie voor smaak, goede foto’s en een fijn verhaal.

I’m in for gin

Zo startten we het weekend met een gin-tasting door Baptiste van Outryve , communicatieverantwoordelijke van Carrefour én lid van the Bruges gin society. We leerden er over de geschiedenis van de gin, over het verschil in smaken en over de combinatie met de juiste tonics en botanicals. Wist je eigenlijk dat gin-tonic oorspronkelijk een middel tegen malaria was? De kinine in de tonic (naar verluidt goed tegen malaria) smaakte vroeger veel bitterder en om die wrange smaak door te spoelen, dronk men er gin bij.

Gin zelf zou ontstaan zijn doordat de Engelsen jenever uit Nederland probeerden na te maken maar ze vergaten de mout waardoor de smaak toch anders werd. Vandaag is gin echter uitgegroeid tot een volwaardige product. Er bestaan duizenden soorten van.

wildweekend-1

Op een grote paddestoel

wildweekend-24

wildweekend-15

wildweekend-9

De volgende ochtend trokken we een beetje moe (te veel gin enzo je weet wel) het bos in voor stevige wandeling. Het was er zo mooi! We kregen een mandje en uitleg over hoe we eetbare paddestoelen konden zoeken in het bos. Jammer genoeg waren er niet heel veel paddestoelen te vinden omdat het niet koud genoeg was maar dat geeft mij weer een excuus om nog eens terug te komen.

wildweekend-25

Aan tafel

Ohja en werd ook goed gegeten natuurlijk én gekookt! Carrefour voorzag ons van allerlei ingrediënten en een menu. We werden onderverdeeld in teams voor het bereiden van de gerechtjes. Dat het druk maar gezellig was, zo met een hoop foodbloggers koken in een jagershut! We maakten een pompoensoepje, een toast met bospaddestoelen, een salade met chips van gerookte eendenborst en een wild bordje met patrijs, hinde, hert, witloof en knolselderpuree. De hertenfilet vond ik het lekkerst, super mals vlees! Alsof dat nog niet voldoende was, volgde een trio van desserts met crème brulée met blauwe bessen, brownies en ananas met limoncello. Heerlijk!

wildweekend-31

Moe maar voldaan genoten we van het fijne gezelschap en de terugrit naar het hotel. Ik moet eerlijk zeggen dat het lang geleden was dat ik de herfst nog zo ervaren heb, op z’n mooist met het mos op de grond, de gekleurde bladeren, de stilte en de rust van de natuur en de essentie van lekker koken en eten. Als stadsmeisje moet ik misschien toch eens wat vaker het groen in trekken. Het bos in!

Met dank aan Carrefour Belgium, Walkie Talkie PR en het Quartier-Latin hotel in Marche-en-Famenne. Het was geweldig!