Tiramisu met aardbeien en limoncello

Ah bijna weekend! Zin in een fris en zomers dessertje? Dan moet je deze tiramisu eens proberen! Ik maakte ‘m veel lichter dan de originele versie en ook gezonder door de suiker door Zusto te vervangen. De aardbeien, citroenzeste en de limoncello zorgen voor die heerlijk zomerse toets!

Ingrediënten ( 6 tot 8 personen)

  • 1 pak lange vingers (of suikervrije koekjes indien je geen suiker wil gebruiken)
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 4 el limoncello (bv. van Bongiorno)
  • 200 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 100 g ZUSTO (bevat 75% minder calorieën dan suiker en is 1 op 1 vervangbaar) of suiker

Optioneel:

  • enkele takjes verse munt
  • cacao

Bereiding

  1. Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng de eidooiers onder de mascarpone met de Zusto of de suiker. Spatel er dan het eiwit onder.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes.
  3. Zet een grote serveerschaal klaar. Neem een klein schaaltje en doe hier de limoncello en een beetje water in. Dompel de lange vingers één voor één in de limoncello en leg ze op de bodem van de schaal.
  4. Lepel er wat mascarponemengsel op en leg er dan een laag aardbeipartjes op. Schik er dan opnieuw wat lange vingers ondergedompeld in limoncello op en strijk er opnieuw een laag van het mascarponemengsel over uit. Leg er opnieuw een laag aardbeipartjes op. Werk af met wat zeste van een citroen, eventueel wat takjes verse munt en wat cacao.

Extra gezond?

Wil je de tiramisu nog gezonder maken? Vervang de helft van de mascarpone dan door Griekse yoghurt en de limoncello door citroenthee.

Recept in samenwerking met Zusto. Met de code ZUSTO-MACARONMANON hoef je geen leveringskosten te betalen bij aankoop van 2 stuks.

Comments are closed.