Het idee voor deze koekjes is eigenlijk heel toevallig ontstaan. Ik wilde sowieso chocoladekoekjes bakken maar toen ik in het supermarktrek naast de nootjes gekonfijte sinaasappelschil zag liggen, kreeg ik (al zeg ik het zelf) een geniale ingeving. ‘Wat als ik nu eens koekjes maak met de smaak van orangettes?’, je weet wel die gekonfijte sinaasappelreepjes in chocolade. Niet toevallig één van mijn favoriete zoetigheden! En hoppa zo ging ik aan het experimenteren én het resultaat is een mega simpel recept dat echt zo’n lekkere koekjes geeft! Proberen maar ;-).
Ingrediënten
Voor mijn basis koekjesrecept gebruik ik vaak een simpel koffiekopje (van 20cl, zo’n wit gewoon van Ikea) als maatstaf. Dat heb ik ook hier zo gedaan. Zo hoef je helemaal geen weegschaal te gebruiken bij het bakken!
- 2/3de kopje bruine suiker
- 2/3de kopje boter (in blokjes)
- 1 ei
- 1,3 kopje bloem
- 3 el cacaopoeder
- 2 repen chocolade
- 3 eetlepels reepjes gekonfijte sinaasappelschil
- 1 cm gember zonder schil
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de bruine suiker met de boter en het ei met behulp van een mixer of keukenrobot.
- Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en meng goed.
- Hak de chocolade en de reepjes gekonfijte sinaasappelschil grof. Meng ze onder het deeg en rasp er ook de gember onder. Meng goed. Je hebt nu een stevig deeg waar je makkelijk balletjes van kunt rollen.
- Rol het deeg tot gelijke balletjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze zo’n 10 minuten in de oven.
Tip: eet de koekjes als ze nog een beetje warm zijn!