Menu

Tarte tatin met kaneelroom

Ahhh tarte tatin, één van mijn absolute dessertfavorieten. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en eens je deze geproefd hebt, ga je ‘m sowieso heel vaak maken.

publiciteit

Ingrediënten

4 pers. • 15 min. + 25 min.

Voor de tarte tatin:

• 6 appelen

• 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg

• 100 g kristalsuiker

• 2 el boter

Voor de kaneelroom:

• 200 ml volle room (van Campina)

• 1 el poedersuiker

• ½ kl kaneelpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de kristalsuiker in een vuurvast steelpannetje en zet net onder water. Breng aan de kook zonder roeren.
  3. Schil intussen de appels en snijd in partjes, houd de karamel in de gaten.
  4. Roer met een garde in de karamel van zodra je kleine lichtbruine belletjes ziet. Roer tot een lichtbruine karamel.
  5. Leg er voorzichtig de appelpartjes in en lepel er de boter bij.
  6. Rol het bladerdeeg uit en leg het voorzichtig in het steelpannetje (plooi de randen een beertje naar binnen en leg ze dan voorzichtig in het steelpannetje). Duw de randen met een houten lepel voorzichtig een beetje in de karamel.
  7. Zet de tarte tatin zo’n 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is gekleurd.
  8. Klop intussen de room op met het kaneelpoeder en de poedersuiker en zet weg in de koelkast.
  9. Haal de tarte tatin uit de oven. Leg er een bord op en draai het mannetje voorzichtig met handschoenen om op het bord (de karamel kan er een beetje uitlopen). Tadaa! De tarte tatin is klaar. Serveer met de kaneelroom.

Tip: heb je geen vuurvast pannetje dat in de oven mag? Giet de karamel dan over in een bakvorm (met vaste bodem!) en ga zo verder te werk volgens het recept.

Recept, styling en foto’s in betaalde samenwerking met Campina.