Menu

Christmas Caesar salad

21 december, het is nu echt aftellen naar Kerstmis! Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig voorgerecht, een salade voor je kerstbrunch of als je nu al optimaal in feeststemming bent: deze salade is sowieso jouw ding. Super simpel, kei lekker en helemaal vegetarisch.

publiciteit

Ingrediënten

Voor 4 pers. • 20 min.

  • 120 g rucola
  • 4 Valess Gouda Schnitzels
  • 4 el veenbessenconfituur
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 100 g pistachenootjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 el witte-wijnazijn
  • 1 kl gedroogde roze peperbessen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bak de Valess Gouda Schitzels goudbruin langs beide kanten in een pan met een eetlepel olijfolie.
  2. Verdeel de rucola over de borden. Verdeel over elk bord telkens wat van de veenbessenconfituur. Hak de pistachenootjes en strooi ze samen met de gedroogde veenbessen over de salade.
  3. Bedruppel de salade met de witte wijnazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout en verkruimel er de roze peperbessen over.
  4. Haal de Valess Gouda Schnitzels uit de oven en snijd ze in stukjes. Schik de stukjes op de salade en serveer meteen.

Recept en styling in samenwerking met Valess.