Menu

Varkenshaasje in een jasje van ham, balsamicospruitjes en saus van bospaddenstoelen

Zin in een lekker en makkelijk feestgerecht? Wat dacht je van dit varkenshaasje. Wist je dat een varkenshaasje eigenlijk helemaal niet zo moeilijk te bereiden is? Met dit recept lukt het zeker!

4 pers. • 35 min.

  • 1 varkenshaasje
  • 4 sneetjes ham (bv. Gandaham)
  • 400 g spruitjes
  • 600 g aardappeltjes
  • 1 teentje knoflook
  • Enkele takjes verse rozemarijn
  • Enkele takjes verse tijm
  • 3 el balsamicoazijn
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 kl mosterd
  • 250 ml room
  • Peper en zout

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappeltjes, halveer ze en kook ze 10 min. in gezouten water. Giet ze af.

2 Kruid het varkenshaasje met peper en zout, leg er de rozemarijn op en wikkel het in de sneetjes ham. Korst het kort aan in een pan met wat olie.

3 Spoel de spruitjes en halveer ze.

4 Neem een grote bakplaat met bakpapier. Leg er het varkenshaasje op. Schik de aardappeltjes naast, kruid ze met peper zout en bedruppel ze met wat olie en doe er de tijm bij. Schik er de spuitjes bij, kruid met peper en zout, een beetje olie en bedruppel met 2 el balsamicoazijn, roer even om.

5 Zet de bakplaat gedurende 15 à 20 minuten in de oven.

6 Pel het teentje knoflook en snipper fijn. Scheur de paddenstoelen in stukken. Bak de paddenstoelen met de knoflook aan in een pannetje met wat olie. Blus met de balsamico, doe er de mosterd bij en giet er de room bij. Kruid met peper en zout, roer om en laat een beetje inkoken tot een mooie saus.

7 Haal de bakplaat uit de oven. Haal het varkenshaasje van de bakplaat en laat het eventjes rusten onder aluminiumfolie. Verdeel de aardappeltjes en de spruitjes over de borden.

8 Verwijder de aluminiumfolie van het varkenshaasje, snijd in mooie stukken, leg op de borden en serveer met de saus van paddenstoelen.

Recept en styling in betaalde samenwerking met Lekker van bij ons.