Deze pastaschotel maak je makkelijk op voorhand klaar. Gewoon nog even de oven in voor een kaaskorstje en genieten maar.
Recept
- 400 g rigatoni of andere korte pasta
- 100 g verse spinazie
- 1 courgette
- 200 ml culinaire room van Campina
- 100 ml volle melk van Campina
- 100 g zachte verse geitenkaas zonder korst
- 200 g gerookte zalm
- 1 teentje knoflook, gepeld
- handvol verse bladpeterselie
- handvol gemalen kaas
- 1/2de bouillonblokje
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Kook de rigatoni beetgaar in gezouten water.
- Doe de geitenkaas, het bouillonblokje, de melk, de room, de spinazie en het teentje knoflook in de blender en mix glad.
- Giet de rigatoni pasta af. Spoel de courgette en snij in halve maantjes. Stoof even aan in olijfolie in de kookpot. Voeg de rigatoni pasta en de saus toe, kruid met peper en zout.
- Schep de rigatoni met de saus en de courgette in een ovenschaal en verdeel er de gerookte zalm over. Bestrooi met de gemalen kaas en zet nog zo’n 10 à 2 minuten onder de grill tot je een mooi goudbruin korstje krijgt.
Recept, foto en styling in betaalde samenwerking met Campina.