Menu

Over 15gram

In november vorig jaar was het dan eindelijk zover. Het culinaire kookplatform 15gram werd gelanceerd. www.15gram.be is een website vol lekkere recepten, keukenpraat en leuke culinaire hebbedingen waar ik aan meewerkte.

Het is soms wel grappig als ik zie op welke manier ik bepaalde freelance opdrachten heb gekregen. Meermaals berust dat op een hele hoop toevalligheden en kom ik via via de juiste mensen tegen. Zo kreeg ik in 2013 een telefoontje van Willy waarin hij vertelde dat Charlotte, met wie ik gestudeerd had, mijn gegevens had doorgegeven. Willy zocht namelijk iemand om te schrijven over eten en Charlotte wist nog dat dat mijn droomjob was tijdens mijn studies. “Schrijf je ondertussen over eten”, vroeg Willy? In 2013 schreef ik inderdaad al voor verschillende magazines en deed ik eindredactie voor kookboeken maar mijn ontmoeting met Willy heeft toch veel veranderd in mijn culinaire carrière.

Schermafbeelding 2016-01-06 om 18.01.29

Ik leerde de dingen anders bekijken, niet zozeer vanuit een uitgevers-perspectief maar vanuit de ogen van een ondernemer. Iets wat zeker mee heeft gespeeld in mijn latere beslissing om volledig de culinaire tour op te gaan. Willy vroeg me om allerlei inleidingen te schrijven voor kleine kookboekjes die voortvloeiden uit de enorme receptenbank die hij in de loop der jaren had ontwikkeld. Het is pas later dat het idee van 15gram groeide. En zo heb ik 15gram mee zien ontstaan en zien groeien. Beetje bij beetje ontstond de vormgeving en het concept voor een nieuw culinair kookplatform. Willy wilde de website ook iets extra meegeven en wilde een samenwerking met bloggers. Hij wilde een persoonlijke touch, een verhaal dat meerwaarde geeft aan recepten. Zo zocht ik gegevens op van allerlei bloggers om mee te schrijven aan het project en ook ikzelf schrijf heel wat blogposts en receptjes bij elkaar voor www.15gram.be. Af en toe kook ik ook in de studio en worden mijn gerechtjes professioneel gefotografeerd, geweldig toch?!

Schermafbeelding 2016-01-06 om 18.01.09

Weet dus dat wanneer je naar de website surft, het meer is dan een anonieme bron van recepten. 15gram is een site met een verhaal en een site over mensen. Het gaat over lekker eten maar vooral over lekker eten delen.

Benieuwd naar mijn laatste post? Bekijk hier mijn verhaal over spruitjes op www.15gram.be.

Schermafbeelding 2016-01-10 om 11.19.58

 

Bij deze, bedankt Willy dat ik mag meewerken aan jouw culinaire project en bedankt Charlotte want zonder jou was dat ene telefoontje er nooit geweest ;-).