Menu

Hemelse pizza bij Otomat

Eind vorig jaar kreeg het Eilandje in Antwerpen er weer een nieuwe hotspot bij. Tegenover het MAS openden de heren van het succesconcept Ellis Gourmet Burger een nieuwe pizzeria: Otomat.

Otomat 1

Op een topligging aan het MAS ligt pizzeria Otomat. Hoewel pizzeria is misschien niet echt het juiste woord. Hier kom je om te genieten van originele pizza’s in een industrieel interieur dat doet denken aan een New Yorkse delishop. Op de ‘Margherita’  na vind je hier geen klassieke pizza’s op de kaart. Bij Otomat kiest men voor originele pizzatoppings met een Belgische twist. Zo wordt voor het pizzadeeg de biergist van Duvel gebruikt! De pizza’s worden in een echte steenoven gebakken wat zorgt voor een heerlijke krokante korst. Ook qua toppings gaan ze hier de creatieve Belgische tour op: een pizza met peer en blauwe kaas of wat dacht je van een pizza met Belgisch witloof? Voor de kazen werkt Otomat samen met Kaasmeesters Van Tricht en de biertjes komen van stadsbrouwerij De Koninck.

Otomat 3

Wij kozen eerst voor een bordje charcuterie om te delen: hummus, burrata, salami en ham met heerlijke warme broodjes. Prima combinatie ook met een Triple d’Anvers! Daarna lieten we ons verleiden door een pizza ‘Bushwick’ met tomaat, mozzarella, oregano, ricotta en venkelsalami en een pizza met Belgische rauwe ham, rucola en citroen. Ze smaakten allebei heerlijk. Jammer genoeg had ik geen plaats meer voor een dessert maar ik moet zeggen dat de ‘Eton Mess’ van het tafeltje naast ons er echt overheerlijk uitzag! Hier kom ik nog eens voor terug.

Nog zo’n pluspunt is de gezellige gemoedelijke sfeer en de vlotte vriendelijke bediening. Kortom een geslaagd concept met heel wat lokale en internationale allures en hemelse pizza’s!

otomat 2