Menu

Stadsbrouwerij De Koninck wordt culinaire trekpleister

001(1)

Eind vorig jaar al kondigde ik aan dat Stadsbrouwerij De Koninck een culinair paradijs zou worden. En voilà vandaag zet dit walhalla voor foodies zijn deuren open. Maar liefst 5 ambachten worden in de brouwerijsite ondergebracht.

Ik heb altijd al een zwak gehad voor de charmes van een oude brouwerij. Stadsbrouwerij De Koninck is dan ook al langer een van mijn favoriete plekjes in de stad. In het gezellige café De Pelgrim of in Summer Josephine’s (binnenkort weer open onder de naam Smokey Jo’s Garage) heb ik meerdere avonden versleten. Maar naast de hippe zomerbar en de opening van het nieuwe belevingscentrum voor rondleidingen pakt de brouwerij nu uit met 5 smaakmakers die zich vestigden in de site:

onbekend.jpg

IMG_7172Kaasaffineurs Van Tricht

onbekend.jpgThe Butcher’s store – De Laet

Voor fantastische kazen kan je een kijkje nemen in het atelier en de winkel van Kaasaffineurs Van Tricht. Pralines en artisanale chocolade koop je bij topchocolatier Jitsk (verkozen tot ontdekking van het jaar door Gault & Millau). Ook topslager Luc De Laet vestigde zich in de oude brouwerij en opent er een indrukwekkende ‘Butcher’s Store’ waar je vlees koopt terwijl je de karkassen ziet hangen in de winkel. Proef zeker eens van de Secreto 007, waar zelfs James Bond voor zou bezwijken. Boven de winkel serveert het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens de lekkerste gerechten in hun restaurant ‘The Butcher’s son’. Deze zomer zal ook bakker Kenney van Hoorick zich bij het team vervoegen met ‘The Bakery’. Last but not least in het rijtje is iconisch foodfotograaf en uitgever Tony Le Duc die zijn culinaire uitgeverij ‘Minestrone’ hier vestigt.

onbekend.jpgFoodfotograaf Tony Le Duc – Uitgeverij Minestrone

onbekend.jpgChocolatier Jitsk

IMG_7174The Bakery

Voeg daar nog de topbieren van brouwerij De Koninck aan toe (Triple d’Anvers, iemand?) plus een nieuw zomerterras en je hebt het ideale recept voor het perfecte culinaire paradijs in de stad als je het mij vraagt!

P.S.: had ik trouwens al gezegd dat ik wil verhuizen? Mocht er dus iemand zijn huis verkopen in deze buurt, dan weten jullie mij wel te vinden hè ;-).