Menu

Winkelen bij Cru in Wijnegem

CRU4

Afgelopen vrijdag opende winkelketen CRU een vestiging in het complex van Axel Vervoordt in Wijnegem. Hier kom je niet om gewoon wat boodschappen te doen. CRU heeft meer weg van een overdekte markt waarin authentieke ambachten terug aandacht krijgen die ze verdienen. Een fantastisch initiatief als je het mij vraagt! Wel niet zo goed voor de portemonnee…

Op vrijdag 27 mei gingen de deuren van de CRU vestiging in Wijnegem voor de eerste keer open. CRU is de jongste telg van de Colruyt groep. CRU wil een nieuw concept uitbouwen voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten. Als je daarbij weet dat culinair journalist Dirk de Prins hiervoor de consulting heeft gedaan, weet je dat het aanbod goed zit.

CRU3 CRU5 CRU6

Bij het binnenkomen word je hier vriendelijk ontvangen door de medewerkers en krijg je een pasje en een scanner waarmee je je boodschappen kunt doen en zelf kunt afrekenen. Clean, high tech en efficiënt. Dat staat in contrast met het fijne marktgevoel dat je krijgt wanneer je door de winkel loopt.

CRU10

CRU8

Een eigen bakkerij, een ruim gamma aan delicatessen, een mooie selectie aan wijnen,… Verder een slager met een selectie vleeswaren en gerijpt rundsvlees waarvan het water me in de mond loopt, een kaastoog (advies door Kaasmeesters Van Tricht) met gorgonzola waar ik voor smelt in de zin van “jaja geeft mij maar een potteke mee”. Ook verse vis, verfijnde traiteursgerechten en groenten en fruit die als het ware gephotoshopt in de rekken liggen. Het heeft allemaal wat weg van een Wholefoods zoals in Amerika of Londen. Hier kom je voor de totaalbeleving, om geïnspireerd te worden en om lekkere gerechten te bedenken terwijl je winkelt. Een fantastische winkelervaring maar aan al die mooie extra’s hangt helaas ook een prijskaartje…

CRU11 CRU12

Poliâne

Naast CRU is er bovendien nog een ambachtelijke bakkerij gevestigd: de befaamde bakkerij Poliâne. De bakkerij werd oorspronkelijk in 1932 opgericht door Pierre Poilâne aan de Rue du Cherche-Midi in hartje Parijs. Na Parijs volgde Londen en nu dus ook Wijnegem. Poliâne staat bekend om zijn lekkere grote authentieke zuurdesem broden, getekend met de letter P. Leuk extraatje? Je kan de broden ook per snede aankopen.

CRU1