Menu

L’Epicerie du Cirque opent Racine in’t PAKT

Enkele maanden geleden nog openden Dennis en Ellen hun nieuwe concept Moss en Bar Palmier. Deze week stelden ze hun laatste ‘klein ideeke’ voor: lunchbar Racine.

Midden september werd ik erg blij van de feestelijke opening van ’t PAKT. Beetje bij beetje heb ik het zien evolueren. ’t PAKT begon als een ruwe robuuste site met plannen voor een daktuin, urban farming en een plek voor ondernemerschap. Intussen vind je in ’t PAKT een bruisend allegaartje van ondernemers en creatievelingen. Op het dak zit de gigantische daktuin waar je zelf je eigen groentjes op kan telen of eitjes kunt rapen van de dakkippen. Beneden vinden we pizzeria Standard, Kasserol en op het dak van Caffénation sinds kort ook Racine, het laatste klein ideeke van Dennis en Ellen van sterrenrestaurant L’Epicerie du Cirque. Ikke content want ik heb weer een heel tof lunchplekje bij achter mijn hoek!

De inrichting is strak maar gezellig, zoals we van dit duo gewoon zijn. Ik glimlach wanneer ik de twee pluchen lama’s op de toog zie staan. (Ik wil die stiekem ook maar moet mijn lief nog een beetje overtuigen).

Op de kaart zien we de vertrouwde broodjes van Comptoir maar hier en daar spot ik ook nieuwigheden: een speltbroodje met Muhamarra bijvoorbeeld. Ik twijfel maar ga toch voor boterhammen (brood van Toon de Klerck) met hummus (sorry ik ben nog niet helemaal mee met die nieuwe hype), gegrilde groentjes en feta. Het wordt er eentje on the go want ik heb niet zo veel tijd. Zo blij ook met mijn halve liter slow juice ‘Indian Summer’ met ananas, peer en citroengras. Dat kon ik echt gebruiken na mijn persdagen-marathon van gisteren.

Ik kom dus zeker nog eens terug voor een uitgebreide lunch dan, met zo’n lekkere meringue achteraf (hoe goed zien die eruit?)!

Racine
PAKT Antwerpen in’t Groen Kwartier
Open van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur.