Menu

Feest op ’t dak van ’t PAKT

Beetje bij beetje heb ik het zien evolueren. ’t PAKT begon als een ruwe robuuste site met plannen voor een daktuin, urban farming en een plek voor ondernemerschap. Dit weekend viert ’t PAKT feest en opent deze nieuwe hotspot officieel zijn deuren.

’t PAKT ligt echt achter onze nieuwe hoek en tijdens onze wandelingetjes door ’t Groen Kwartier zagen we hier hoe alles stap voor stap werd opgebouwd. Gisteren opende ’t PAKT officieel de deuren voor de pers. Heel dit weekend wordt er feest gevierd en kun je er terecht voor allerlei activiteiten en rondleidingen.

Thuis voor (culinaire) ondernemers

’t PAKT kun je niet in een paar woorden omschrijven. Deze robuuste site (denk aan stalen balken, beton en steenschotten) vormt de nieuwe thuis voor heel wat creatieve ondernemingen. Zo verhuisde Smartmat naar hier en vond ook The Jane hier zijn plek voor hun kantoren, kruidentuin op het dak en binnenkort zelfs een testkeuken. “Ja Nick Bril heeft hier ook al wel eens wat plaatjes staan draaien op het dak”, vertelt bezielster Adje.

Zo vind je hier ook een koffiebar van Caffenation, een pizzeria Standard en bar/restaurant Kasserol waar er gekookt wordt met de dakgroenten. Stuk voor stuk hippe plekjes die plaats bieden aan nieuw ondernemerschap.

Urban Farming

Ik bezocht ‘m gisteren en ja de daktuin is gewoonweg fantastisch, echt een groene oase in de stad. Hier worden tomaten gekweekt in de serre, vind je heel veel kruidenbakken, appelbomen, kippen, bijenkassen,..

“Het is voor ons niet de bedoeling om hier de meest innovatieve snufjes te tonen”, vertelt Adje. “Zo geven we ook workshops rond groenten kweken op stro, dat deden de Azteken ook al maar is eigenlijk super toegankelijk. Stro of hooi weegt namelijk niks en dus kun je er op elk terras of elk balkon mee aan de slag. Wij willen vooral heel laagdrempelig zijn. Al onze leden kunnen hier zo hun eigen minimoestuintje beheren onder begeleiding. We willen echt die groene plek creëeren en een smeltkroes zijn voor creativiteit.”

Vers van ’t veld dak

Je kunt hier dus zelf de handen uit de mouwen steken maar ook groentjes en PAKT honing kopen op de groentenmarkt op vrijdag, zaterdag en zondag

Nieuwsgierig geworden?

Dan moet je er gewoon eens een bezoekje gaan brengen! Dit weekend bijvoorbeeld want dan viert ’t PAKT feest voor heel ’t stad.

Programma

Zaterdag 16 september van 11 tot 20 uur
Zondag 17 september van 11 tot 18 uur

* lekkers van Caffènation, Kasserol, Smartmat en Standard
* PART of the PAKT: voorstelling van alle PAKT-bedrijven
* begeleide wandelingen op ’t DAK van PAKT (za & zo doorlopend)
* bezoek aan de koffiebranderij van Caffènation (za & zo doorlopend)
* boerenmarkt van De Volle Grond
* verse melk bij de melkboer
* buurtwandelingen met stadsgids Alex (za & zo 11u-14u-16u)
* voor kids: lippenbalsem maken bij Ciala
* originele nageltjes door Elfi (enkel zondag)
* verkoop huiskamerplantjes van the Plant Corner (enkel zondag)
* deuntjes van de Walnut Club

’t PAKT
Jules Bordetstraat (via Groen Kwartier)
2018 Antwerpen
www.pakt-antwerpen.be