Of ik een receptje wou bedenken met de nieuwe cuberdoncrunch? Tuurlijk! Ik ben een echt cuberdonfan en het leek me heel fijn om de krokante cuberdontopping eens uit te testen. Ik bedacht er cakejes mee met een hart van cuberdonsiroop, een romige topping en een krokante touch. De viooltjes maken het helemaal af!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 g zelfrijzende bloem
- 2 tl bakpoeder
- 200 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g boter
Voor de afwerking:
- 250 g roomkaas (type Philadelphia)
- 150 g zachte boter
- 50 g poedersuiker
- cuberdonsiroop
- cuberdoncrunch
- viooltjes (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker. Smelt de boter en voeg deze erbij. Meng goed.
- Meng er de zelfrijzende bloem en het bakpoeder onder.
- Neem een cakejesbakplaat en leg hierin papieren bakvormpjes naar keuze. Vul de vormpjes tot 2/3 met het cakebeslag. Bak de cakejes zo’n 20 minuten in de oven. Laat ze nadien volledig afkoelen.
- Meng intussen de roomkaas met de boter en de poedersuiker tot een gladde massa.
- Steek gaatjes in de cakejes bovenaan en vul ze met een beetje cuberdonsiroop. Bestrijk ze met de romige topping en werk ze af met de cuberdoncrunch en enkele viooltjes.
Met dank aan Cuberdon Geldhof voor de fijne samenwerking.