Menu

Smeuïge abrikozentaartjes met amandelen

Ingrediënten

publiciteit

4 pers. • 10 min. + 25 min.

  • 250 ml lichte room (bv. Campina culinair 20 %)
  • 150 g amandelmeel
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 2 el suiker
  • 3 abrikozen
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de room met het amandelmeel, de gedroogde abrikozen en de suiker tot een gladde pasta.
  3. Steek rondjes uit van het bladerdeeg (zorg ervoor dat ze wat groter zijn dan je bakvormpjes). Leg ze in de bakvormpjes, duw mooi aan en verwijder het overtollige deeg. Prik de bodems in met een vork.
  4. Lepel er de abrikozenpasta in en strijk glad.
  5. Spoel de verse abrikozen, verwijder de pit en snijd in partjes. Verdeel ze over de taartjes. Bak de taartjes zo’n 25 minuten in de oven.

Tip: werk ze af met wat geroosterde amandelschilfers en poedersuiker.

Recept, styling en foto in betaalde samenwerking met Campina.