Menu

Proeven van Jong Keukengeweld bij L’épicerie du Cirque

Oktober, dat betekent Jong Keukengeweld! Ik besloot dat het dringend nog eens tijd was om een bezoekje te brengen aan L’épicerie du Cirque, een vaste waarde in Antwerpen.

Het is heel wat jaren geleden dat ik hier was, maar bij het binnenkomen valt me op dat de sfeer nog steeds erg gemoedelijk is. Buiten regent het dat het giet maar binnen is het heerlijk warm en gezellig. We krijgen een leuk tafeltje toegewezen van waar we zowel naar buiten als naar de rest van de zaal kunnen kijken.

We starten met een huisgemaakt aperitief met vlierbloesem en kamillebloemetjes (die van de vlier zijn helaas niet in het seizoen). Lekker fris met de amuse met trio van bloemkool en een wortelsoepje met Zeeuwse kokkels. Als hapje krijgen we de befaamde Mexicaanse taco’s voorgeschoteld, lekkere bouchotmosseltjes met pinda (my favorite!) en hummus met sesam. Stuk voor stuk verfijnde hapjes die zorgen voor een waar eetfestijn, de regen lijkt al lang vergeten. De jus van de mosselen is zelfs zo lekker dat ik me moet inhouden om het kommetje niet gewoon leeg te drinken. Maar ik besluit dat dat toch niet echt zo beleefd is in een sterrenrestaurant.

Als voorgerecht krijgen we een mooi stukje makreel met vadouvan en structuren van courgette, vergezeld door appel met rilette van makreel en bietensalsa. Dat laatste moet ik onthouden, want het blijkt verdomd lekker. In het glas ‘le bouc a trois pattes, een ‘orange wijn’  van sauvignon- en chardonnaydruif die ja letterlijk oranje is door maceratie van appelsienschil. Verrassend maar smaakvol.

Ondertussen speelt op de achtergrond ‘your song’ van The Moulin Rouge, echt zalig, ok wat melig maar ik vond het een geweldige film en ik vind het nummer prachtig en zing het in mijn hoofd uit volle borst mee!

We konden het extra tussengerecht niet weerstaan en zijn heel blij met onze keuze: een canneloni van rund met Noordzeekrab, sojadressing, venkel én ik proef een vleugje kaffirlimoen. Overheerlijk en voor mij samen met de mosseltjes het beste gerecht van de avond!

In het glas Mas d’Intras, een biowijn uit de Ardeche van 100% chardonnay. Niet helemaal mijn ding, maar ik ben gewoon echt geen chardonnayfan, wegens te vaak migraineaanvallen nadien… deze blijft gelukkig uit.

Als hoofdgerecht krijgen we perfect gegaarde eend met boerenkool, kervel en pompoen. Het vlees is van topkwaliteit maar voor mij mist het gerecht wat power. Een goeie draai van de pepermolen en een krachtige saus ontbreken voor mij. In het glas deze keer een biertje: Bourgognes de Flandres.  Prima voor mij.

We sluiten af met een sapje van gember, citroengras en gele biet met een dessertje van (gedeconstrueerde cheesecake) met gekarameliseerde banaan. Heerlijk! Ik kon zo nog wel twee bordjes op! We drinken nog een verse muntthee met huisgemaakte gourmandises (en neuzekes!) en blikken terug op onze fantastische avond. We hebben er ontzettend van genoten.

Ook proeven?

Ben je onder de 30 en wil je ook proeven van Jong Keukengeweld? Reserveren en tafelen kan nog tot eind oktober! Neem een kijkje op www.jongkeukengeweld.be voor meer info.

Dit is geen gesponsorde post, wij betaalden onze rekening eerlijk zelf ;-).