Menu

Lekker koken volgens het seizoen met pompoen!

Een tijdje geleden mocht ik samen met Carrefour een workshop seizoenskoken volgen. Heerlijk was het om samen met Frank Fol in de groententuin van ’t Grom de lekkerste producten van het seizoen te ontdekken. Intussen is het al volop herfst maar voor mij absoluut mijn favoriete culinaire seizoen. Ik zet mijn lievelingsproducten even op een rij!

Ja het wordt kouder en natter maar ik hou ontzettend van de herfst. Ik vind het fantastisch hoe het herfstlicht valt op de vele gekleurde bladeren. Zalig om lange wandelingen te maken en nadien te genieten van heerlijk verwarmende gerechten met de lekkerste seizoensproducten. Koken volgens het seizoen is een pak goedkoper, lekkerder en heel makkelijk want het aanbod is op dat moment gewoon ook groter. Ook Carrefour speelt daar maar al te graag op in en biedt heel wat seizoenstoppers aan. Zo word ik helemaal blij van de verschillende soorten fris-zoete versgeplukte appels en peren. Of pompoen in alle vormen, kleuren en maten! Dat kan ik echt elke dag eten. Mijn absolute favoriet is de butternutpompoen of squash zoals de Engelsen zeggen. Ik vind die lekker zoet en zacht en maakte er al zo veel receptjes mee. Mijn laatste nieuwe creatie is deze pompoen met een originele gehaktvulling. Het gerecht is echt heel makkelijk om te maken, de oven doet al het werk voor jou!

Butternutpompoen met gehaktvulling

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 butternutpompoen (verkrijgbaar bij Carrefour)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 150 g gemengd gehakt
  • handvol platte peterselie
  • handvol hazelnoten
  • handvol rozijnen
  • 50 g feta
  • peper en zout

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen overlangs in twee. Haal de pitjes eruit (hou deze eventueel bij voor later). Bedruppel de binnenkant met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de pompoen met de holle kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak zo’n 30 min. in de oven.

2. Stoof intussen de fijngesnipperde ui aan in wat olie. Meng het onder het gehakt met de feta, de peterselie, de rozijnen en de hazelnoten.

3. Draai de pompoenhelften om en vul ze met de gehaktvulling. Laat nog zo’n 35 à 45 min. verder garen in de oven.

Nog meer pompoenideetjes? Bekijk hier nog enkele recepten.