Menu

L’Épicerie du cirque opent Moss & Bar Palmier

Morgen is het zover, dan openen sterrenchef Dennis Broeckx en zijn vrouw Ellen Destuyver de deuren van hun nieuwe koffiebar Moss en de tropisch groene aperobar Bar Palmier. Hun nieuwe zaak ligt bovendien vlakbij hun restaurant L’Épicerie du cirque en hun broodjeszaak Le Comptoir, al jaren een vaste waarde in het Antwerpse.

L’Épicerie du Cirque is denk ik één van de eerste gastronomische restaurants die ik ooit bezocht, dat moet intussen zo’n jaar of 8 geleden zijn. Ook toen al was ik gepassioneerd door lekker eten en gastronomie. Ik volgde toen zelf koksschool en spaarde mijn centjes van mijn studentenjob in de horeca op om zelf ergens te gaan eten. Ja ook die eerste keer toen ik hier kwam, was ik meteen onder de indruk. Elke hap bleek een aparte sensatie aan smaken en texturen, iets waar Dennis tot op vandaag nog steeds in uitblinkt.

Later zou ik hier nog voor een freelance job foto’s gaan nemen van de delicatessenzaak verderop: Le Comptoir. Het plekje dat Ellen met hart en ziel heeft uitgebreid tot een foodbar waar je terechtkunt voor broodjes en salades die intussen minstens even bekend zijn als de gerechten van sterrenzaak ernaast.

Foodbar 2.0

Uiteraard was ik ontzettend blij met de aankondiging van hun nieuwe uitbreiding (ook in de Volksstraat!). Gisteren mocht ik al een keertje gaan voorproeven!

Bij het binnenkomen valt me meteen de prachtige inrichting op. Modern en strak maar toch huiselijk en gezellig. Niet te vergeten: de schattige kadertjes met vogeltjes aan de muur, ondertussen een bekende signature van Ellen.

 

Koffie bij Moss

Koffiebar Moss blijkt geïnspireerd op hun vakantie in Zweden waar ze mooie herinneringen aan hebben. Hier kun je terecht voor een ontbijt, een koffie en koude en warme broodjes. Moss wil ook heel toegankelijk zijn voor kinderen. “Het standaard kindermenu op restaurant bestaat meestal uit frietjes of een spaghetti Bolognaise”, zegt Dennis. “Het is pas als je zelf kinderen hebt, dat je daar bij stilstaat. Wij willen echt gezonde alternatieven voorzien en gaan zelfs huisgemaakte papjes serveren voor de kleinsten!”

Tooghangen bij Bar Palmier

Als je hier een hele dag zou blijven plakken (wat we dus echt wel voor mogelijk houden), zou je gewoon moeten verschuiven van een tafeltje bij Moss naar de toog van Bar Palmier (van waar komen die barkrukken trouwens? Ik wil die ook!), compleet met tropische planten en rieten stoelen die je doen wegdromen naar zomerse oorden. En dat zonder dat je naar buiten hoeft! De twee concepten lopen namelijk mooi in elkaar over maar hebben elk een eigen sfeer.

Bij Bar Palmier kom je voor het aperitief, een ongefilterd glaasje schuimwijn, een verfrissend wit wijntje uit eigen land of de testbrouwsels van Brouwerij De Koninck. Neem er meteen ook een hapje bij en proef van de huisgemaakte falafel of toastjes met avocado en gepocheerd kwartelei.

Zin gekregen? Nog één keer slapen en dan proberen maar!

Moss & Bar Palmier
Volkstraat 11 – 13
2000 Antwerpen