Menu

7 lekkere, gezonde lunchadresjes in Antwerpen

De nieuwjaarsrecepties zijn ondertussen bijna achter de rug, hoogtijd dus om wat inspiratie op te doen voor die goede voornemens en mijn plan ;-). Deze lekkere lunchadresjes in Antwerpen houden je alvast op het juiste (of was het nu gezonde?) pad!

Native en Chickpea - Lunchadresjes Antwerpen_copy

1. Native

Native is een van mijn favoriete adresjes om te lunchen in Antwerpen. Het restaurant is gelegen in de Munstraat, vlak bij de Nationalestraat. Bij Native klopt alles. Voor de inrichting werd er gebruik gemaakt van oude en gerecycleerde materialen. Hier is aan het kleinste detail gedacht. Maar Native weet mij vooral te verleiden met hun (h)eerlijke, gezonde gerechtjes. Ga voor een dagsoep, een originele belegde boterham (die met rosbief of rode biet en geitenkaas zijn zalig!) of een salade met gekarameliseerde pompoen. Drink er een zelfgemaakte ‘mellow yellow’ ice tea bij en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagde lunch. In de zomer is het hier zalig zitten op het terrasje dat uitkijkt op een groen plein.

Native Food
Muntstraat 8
2000 Antwerpen
www.nativefood.be

2. Chickpea

Nog zo’n heerlijk origineel adresje is Chickpea. De Israëlische eigenaar is een voormalig juwelier die besloot om een nieuwe richting uit te gaan. In Chickpea kunnen er amper 9 mensen zitten maar toch kan dit adresje aan de Oudaan rekenen op heel wat trouwe fans. Daar heeft het originele concept ongetwijfeld wat mee te maken. ‘Chickpea’ staat voor kikkererwt, dat verwijst naar hummus, een populair gerecht in Israël en Libanon. Op de kaart vind je dan ook tal van verschillende humusgerechten, pitabroodjes e
n gezonde sidedishes.

Chickpea
Oudaan 4
2000 Antwerpen
http://www.chickpea.be/Chickpea lunchadresje Antwerpen_copy

3. Carotterie

Carotterie opende haar deuren in november 2015 en is ondertussen een van de meest favoriete adresjes in de buurt voor een gezonde vegetarische of vegan lunch. Kiezen uit de vele smakelijke salades en slow pressed juices wordt moeilijk! Ook take out is mogelijk.

Carotterie
Sint Jorispoort 12
2000 Antwerpen
www.carotterie.be

4. Bar Vert

Bar Vert is de jongste telg in het rijtje. Deze nieuwe hotspot ligt aan de Helenalei en is een uitstekend adresje voor een warme koffie, lichte lunch en apero. Ook al was het misschien niet het uitgangspunt maar deze hippe bar serveert vooral gezonde en eerlijke gerechtjes. In het weekend kan je er de hele dag door brunchen.

Bart Vert
Helenalei 2-4
2018 Antwerpen
https://www.facebook.com/lunchbarvert

5. Tartine

Eerder al schreef ik een blogpost over de zalig belegde boterhammen van Tartine. De Tartine Maison met kippengehaktbrood, zongedroogde tomaten, pijnboompitten , parmezaan, pesto, rucola en balsamicocrème is overheerlijk! Daarnaast kan je ook kiezen voor open belegde tartines en huisgemaakte ice tea’s.

Tartine
Minderbroedersrui 60
2000 Antwerpen
https://www.facebook.com/tartine.antwerpen

Tartine 2

6. De broers van Julienne

We mogen ook zeker de klassiekers niet uit het oog verliezen. ‘De broers van Julienne’ is een echte vaste waarde in Antwerpen. Hier kom je voor vegetarische en biologische gerechten. Zo is de Marokkaanse croute (bladerdeeg met couscous, groenten en geitenkaas) mijn all time favorite en ook de originele groentesalades en quiches zijn fantastisch. Als dessert proef je van een van de huisgemaakte taarten. Take away is ook mogelijk.

De Boers van Julienne
Kasteelpleinstraat 45-47
2000 Antwerpen
http://www.debroersvanjulienne.be/

&

Juliette
Ijzerenwaag 4
2000 Antwerpen

broers-van-julienne-01_copy

7. Lunchbox

Nog zo’n klassieker is ‘Lunchbox’ aan het Theaterplein bij de Stadsschouwburg. Hier kom ik al jaren voor de gezellige bruisende sfeer die wat doet denken aan een reizigerscafé à la Via Via. Op de kaart staan verse soepen, smakelijke wraps, salades en burgers. De groenten zijn hier steeds kraakvers en je wandelt hier nooit met honger naar buiten. Probeer ook de tapasschotel, worteltaart of versgeperste sappen eens.

Lunchbox
Nieuwstad 8
2000 Antwerpen
www.lunchbox.be