Het plan & het cliché

Tijdens de eindejaarsperiode is het altijd weer even stiller in bloggersland. Ik besloot dan ook om daar dubbel en dik van te genieten en laste voor mezelf twee weekjes rust in. Na een deugddoende vakantie zijn de batterijtjes weer opgeladen en bruis ik van energie en nieuwe ideetjes. Dus bij deze een heel gelukkig Nieuwjaar! Voor mezelf bedoel ik dat ook in een letterlijke zin. 2016 wordt namelijk het jaar van mijn nieuwe plan, het plan waarin ik beslis om niet langer op geluk te wachten maar om het zelf te maken.  Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet het ‘goede-voornemens-type’. Daarom wil ik het ook niet zo noemen… 

Bilbao Manon copy

2015 

2015 was een jaar met ups en downs maar het was wel een jaar waarin ik een sprong in het diepe nam. Eind 2014 waren mijn zelfstandige activiteiten namelijk zo uit de hand gelopen dat het niet meer vol te houden was om het te combineren met een voltijdse job. Ik was totaal oververmoeid, werkte tot ’s nachts door en ook tijdens het weekend was ik non stop bezig. Tijd voor het lief, vriendinnen en familie had ik nauwelijks. De jaren voorheen leerde ik helaas ook op de harde manier hoe snel het leven voorbij kan zijn waardoor ik besloot om het roer om te gooien.  Onder het motto dat het leven gewoonweg te kort is om dingen tegen je zin te doen.

Winterfair Libelle

De sprong

Op het nippertje van 2014 hakte ik de knoop door om mezelf die professionele vrijheid te geven. Ik gaf mijn vaste voltijdse job op en startte in april 2015 als communicatiemedewerker voor Zeelandia, produ
cent in bakkerijgrondstoffen.  Ik bedacht mee creatieve ideeën, werkte mee aan recepten, deed foodstyling, maakte een bedrijfsblog,… dat allemaal in het teken van ‘brood en patisserie’, geweldig toch! Daarbij gaf deze job me ook de mogelijkheid om mijn zelfstandige activiteiten die de afgelopen 4 jaar uit zijn voegen waren gebarsten meer ruimte te geven. Die beslissing kreeg in het begin veel tegenwind. De ene vond het riskant, de andere arrogant of gewoon dom. “Je stabiele job opgeven?” “Schrijven over eten, is dat niet meer een hobby?” Maar ik ben gezegend met koppige genen en ondernemerschap zit me ook wel wat in het bloed… Vandaag kijk ik heel gelukkig terug op mijn beslissing. Ik heb een mooi evenwicht tussen stabiliteit eIMG_3871n creativiteit. En ja deeltijds werken als bediende en daarnaast werken als zelfstandige is niet makkelijk. Ja ik werk nog steeds soms ’s avonds en in het weekend maar dat voelt zelden zo. Ik doe wat ik graag doe en ben mijn passie gevolgd. Ook mijn blog kreeg daardoor meer aandacht van mij en ik kreeg daar zoveel voor terug. Ik werkte mee aan het kookplatform http://www.15gram.be, gaf een hapjesworkshop voor honderden mensen op de Libelle Winterfair, mijn gerechtje stond op de kaart van het Novotel in Gent en mijn recepten voor Caffungi verschenen in de Standaard Magazine :-)! Ik wil jullie dan ook allemaal bedanken voor jullie steun, jullie lieve reacties en de kansen die ik heb gekregen!

Het plan 

Voor 2016 maak ik geen goede voornemens. Neen ik noem het ‘het plan’, een plan met een concrete aanpak en concrete doelstellingen. Daarbij kan ik niet anders dan in vervallen in een cliché…

Het cliché

De voorbereidingen van de feestdagen en de feestdagen zelf hebben veel van mijn lichaam gevraagd. Ik at veel te ongezond en voor sporten had ik nauwelijks nog tijd. Het klinkt zo vreselijk cliché maar vanaf 2016 wil ik opnieuw lief zijn voor mijn lichaam. Er zijn de laatste maanden veel dingen om me heen en in mijn familie gebeurd die me hebben doen inzien dat een gezondere levensstijl een must is. Dat ik echt meer moet gaan bewegen. Niet om af te vallen ,want ik ben (voorlopig?) nog gezegend met een lijf dat nauwelijks dikker wordt, nee ik wil het voor mezelf, voor mijn gezondheid. Verder wil ik ook gezondere eetgewoontes inbouwen en gezonder gaan eten. Nee dit wordt geen dieetwebsite of een zogenaamde leidraad voor een gezond lijf. Ik zal nog steeds zoete recepten posten en waarschijnlijk meer macarons eten dan de doorsnee mens maar ik ga wel voor meer evenwicht.

En zo komt het dat ik mezelf gisteren in een fitness bevond en midden januari start met een rubriek gezonde evenwichtige gerechtjes, omdat we denk ik allemaal wel even nood hebben aan een detox.

IMG_4416

Creativiteit

Verder wil ik dat 2016 een jaar wordt waarin ik mezelf gelukkig maak in plaats van erop te wachten. Voor mij betekent dat dat ik gekke en creatieve dingen kan doen, dat ik out-of the box ga denken en dat ik linksaf sla waar anderen rechts gaan. Ik wil mijn blog op een creatieve manier doen groeien en mijn culinaire projecten en ideeën de ruimte geven die ze nodig hebben. Daarbij wil ik samenwerken met betrouwbare partners. Ik ga voluit voor culinaire creativiteit ;-)! Hoe dat juist zal verlopen, zullen jullie heel binnenkort zien. Tot snel!

 

8 Comments on Het plan & het cliché

 1. Avatar
  dominica
  5 januari 2016 at 08:34 (5 jaar ago)

  super zeg en ben helemaal mee. Soms moet een mens uit zijn comfort-zone om nieuwe dingen te zien, zeer herkenbaar.
  Ik vind ook dat je dit ‘het plan’ noemt super .. goede voornemens duren meestal een maand terwijl een plan je stuurt en aanspoort je doel te bereiken. En meestal is de weg naar het doel, het aller plezantste maar dat merk je meestal pas achteraf.
  Ik wens je veel succes in dit nieuwe verhaal en blijf je trouw volgen, zoals het afgelopen jaar !

  PS was zus blij met haar cardigan ? 🙂
  Dominica

 2. Avatar
  Ingrid
  5 januari 2016 at 16:24 (5 jaar ago)

  Wauw, klinkt leuk allemaal. Ben stiekem een beetje jaloers. Succes alvast.

 3. Macaron Manon
  Macaron Manon
  5 januari 2016 at 19:44 (5 jaar ago)

  Bedankt Ingrid!

 4. Macaron Manon
  Macaron Manon
  5 januari 2016 at 19:46 (5 jaar ago)

  Bedankt voor je lieve reactie Dominica! Ik blijf jou en jouw geweldige breisels ook volgen :-). En ja hoor mijn zus was heel blij. Ik had een handtasje in dezelfde kleur voor haar gekocht.
  Ik zal eens zeggen dat ze een foto neemt, dan zie je het zelf ;).

 5. Avatar
  Didi Yordanova
  5 januari 2016 at 21:53 (5 jaar ago)

  In @The Park gaan we alles doen om jouw motivatie hoog te houden wat beweging en sport betreft!, Manon! Ik kijk ernaar uit om jouw nieuwe rubriek “gezonde en evenwichtige gerechten”te lezen! Want daar staan we voor @The Park: gezond, evenwichtig, mindful en energiek of gewoon…HAPPY! Tot binnenkort @The Park!
  Didi

 6. Avatar
  Carolien - On a Healthy Adventure
  6 januari 2016 at 11:02 (5 jaar ago)

  Dat zijn leuke ‘voornemens’, waarvan je zeker gelukkiger zal worden 😉 Zorg dragen voor je lichaam en je creativiteit de vrije loop laten, super!

 7. Macaron Manon
  Macaron Manon
  6 januari 2016 at 16:17 (5 jaar ago)

  Bedankt Didi! Ik zie je snel ;-).

 8. Avatar
  Sarah - Tasting Lifestyle
  9 januari 2016 at 12:04 (5 jaar ago)

  Happy NY! Bedankt voor de inspiratie en de leuke ontmoetingen vorig jaar. Benieuwd wat 2016 in petto zal hebben 😉 x