Menu

Londen voor foodies: van The City tot de Borough Market

Net terug uit Londen met weer heel wat lekkere tips en adresjes! Wanneer ik mensen vertel dat Londen één van mijn favoriete bestemmingen is op culinair vlak kijken ze vaak raar op en krijg ik reacties als “bah Engels eten, is dat niet allemaal raar enzo?” of “jaja plat bier met fish & chips zeker”. Dat cliché wil ik voor eens en voor altijd de wereld uit want, believe it or not, dit is het foodiewalhalla van Europa! Er zijn zelfs zo veel lekkere adresjes dat ik besloten heb om verschillende blogposts te schrijven en ze onder te verdelen in wijken (kwestie dat jullie niet uren moeten scrollen 😉 ). Deze keer wandelen we langs zakenwijk ‘The City’, steken we de Thames over naar zuid Londen. We verkennen we het gebied van Borough tot South Bank.

The city Londen copy

Mijn absolute tip voor Londen? Vergeet de buurt rond Oxford Street en ontdek het echte Londen. Trek bijvoorbeeld eens naar de moderne wijk ‘The City’. Hier ontdek je een prachtig staaltje aan moderne architectuur, state of the art flatgebouwen en keurig geklede zakenmannen- en vrouwen. Mijn tips:

  1. De Leadenhall Market: deze prachtige overdekte markt werd gebouwd in de 14 de eeuw en staat in schril contrast met de rest van de moderne gebouwen in deze wijk. In de Leadenhall market komen de zakenlui na hun werk in de pub hangen. Verder vind je er enkele kaaswinkels, beenhouwerijen en kleine restaurantjes. Leuk weetje: deze hal deed dienst als decor voor de ‘wegisweg’ in de Harry Potter films.London Leadenhall Market copy_Fotor
  2. The Anthologist: wanneer je van de leadenhall richting het water loopt, vind je ‘The Anthologist’. Hier lunch je als een echte zakenman in het klassevolle interieur terwijl je geniet van eerlijke gerechten. De ‘plates for sharing’ bij het aperitief zijn super.

Londen Saint Pauls_copy

Aan de overkant van het water ligt de buurt Southwark. Wandel langs het water en ontdek een hele andere kant van Londen. Mijn tips:

  1. Borough Market: een absolute must wanneer je Londen bezoekt is de Borough Market, een zalige overdekte markt waar onder andere Jamie Oliver zijn ingrediënten koopt. Wandel van The City wijk naar de Millenium bridge. Steek de Thames over en maak een wandeling langs het water tot aan de Borough Market. Onderweg geniet je van een prachtig uitzicht op Saint Pauls Cathedral. Maak ook even een tussenstop bij het recent geopende ‘British museum of food’. Op de Borough Market vind je zowel producten om te kopen en mee naar huis te nemen als tal van foodkraampjes waar je ter plaatse van kunt proeven. De ‘pies’ van The Pieminster en de ‘breadsticks’ van Bread Ahead zijn geweldig! Verder vind je op de markt een enorme rijkdom aan ingrediënten, vers fruit en groenten die je haast nergens anders vindt.Borough Market 1_copy Borough Market 2_copy Borough Market 3_copy
  2. Malty Street Market: minder toeristisch en kleinschaliger is de ‘Malty Street Market’. Toch is deze markt een volwaardig culinair paradijs dat zeker niet moet onderdoen aan zijn grote broer. Ambachtelijke bakkers, bierbrouwers en koffiebranderijen maken dit tot het nieuwe walhalla voor foodies in Londen.Borough Market 4
  3. Southbank: nog zo’n door toeristen onontdekt stukje Londen is Southbank. Wandel van de Borough Market terug naar het water en breng onderweg een bezoekje aan het Tate Modern. Wandel nadien verder door tot aan Southbank. Hier vind je verschillende goede restaurants langs het water en regelmatig staan er ook marktjes met leuke foodkraampjes.

Meer tips? Ontdek mijn favoriete adresjes in de hippe Soho wijk

Nog meer lekkere lectuur: lees ‘I Love Londen’ van meesterchef Alain Ducasse dan eens, een hele fijne gids met originele adresjes!