Menu

In de jury voor het examenmenu

Examenmenu

Exact een week geleden zat ik ’s middags in de jury voor het examenmenu van de AP Hogeschool Antwerpen. De richting ‘Voeding-Verzorging’ zette haar beste beentje voor om een zo goed mogelijk menu te presenteren. 

Vorige donderdag was ik uitgenodigd om de studenten van de richting Voeding-Verzorging te beoordelen voor het bereiden van hun examenmenu. De richting ‘Voeding -Verzorging’ is een optie in de bachelor secundair onderwijs, die gegeven wordt aan de AP Hogeschool. Deze leerlingen worden niet geschoold voor een hotel of restaurant maar wel om later les te geven in het secundair. Voor de gelegenheid kookten ze in de fonkelnieuwe leskeuken op campus Spoor Noord aan de Noorderplaats te Antwerpen. Hemden en broeken werden netjes gestreken, de tafels keurig gedekt en de gerechten met zorg bereid. De studenten zagen er piekfijn uit en onthaalden ons met een gezonde dosis zenuwen. Ze kregen voor het examen de volledige verantwoordelijkheid over hun tafel, gaande van de tafelaankleding, tot de bediening en het menu.

Examenmenu2

 

Examenmenu3De heldere tomatensoep smaakte alvast prima en scoorde hoog op techniek. Ook het vispannetje en de kipfilet waren mooi op smaak gebracht. Aan de verhoudingen, de afwerking en de presentatie was wel nog wat werk maar het ging hier dan ook om studenten, geen potentiële chefs maar toekomstige leerkrachten. Dus van mij alvast een dikke proficiat. Zeker geslaagd!

Meer info over de opleiding vind je op: https://www.ap.be/onderwijs-en-training/voeding-verzorging/3469