Menu

Dille & Kamille geeft eerste receptenboekje uit

Dille & Kamille 1

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover: de lancering van het allereerste receptenboekje van Dille & Kamille. Meer dan 40 jaar hebben we erop moeten wachten maar het resultaat mag er zijn. ‘Keukengeheimen’ is een fijn kookschriftje met eenvoudige recepten maar ook handige tips en grootmoeders keukenwijsheden.

Dille & Kamille opende haar eerste winkel in 1974 in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht (Nederland). De kernspreuk was, en is vandaag nog altijd, ‘Natuurlijke eenvoud’. Ondertussen telt Dille & Kamille maar liefst 27 winkels in België en Nederland. Het is absoluut mijn favoriete winkel voor leuke keukenspulletjes, servies, heerlijke kruiden, theemengelingen of delicatessen. Ik vind het bovendien heerijk dat ze tradities en wijsheden van vroeger in een hip jasje steken en nieuw leven in blazen. Voor mij is een bezoekje aan Dille & Kamille een beetje als op vakantie gaan, ik kom er herboren van terug – vol nieuwe inspiratie!

Dille & Kamille 2

Dille & Kamille wil tonen dat geluk vaak in kleine dingen zit. Zelf een taart bakken en cadeau geven of samen met vrienden een eenvoudige maar smakelijke maaltijd bereiden, daar wordt toch iedereen blij van?

‘Keukengeheimen’ is alvast het eerste kookschriftje met naast recepten ook heel wat tips over verschillende kooktechnieken, voor zowel de beginnende als de gevorderde kok. In het boekje staan ook heel wat ‘keukengeheimen’ of grootmoeders wijsheden die het boekje onderscheiden van de doorsnee receptenbundel. Een uitklapbare kruidenwijzer, een matentabel en een groente- en fruitkalender mochten niet ontbreken.

Keukengeheimen is te koop in de winkels van Dille & Kamille en via de webshop (www.dille-kamille.be) voor 12,95 euro.