Menu

De 7 beste crèmeries en ijssalons van Antwerpen – update 2020

Yes eindelijk is het ijsjesweer op komst.  Met zomerse temperaturen in het vooruitzicht zet ik mijn favoriete crèmeries en ijssalons in Antwerpen op een rijtje.  Om voor te smelten!

1.Gelateria Savini

Voor mij zonder twijfel de beste crèmerie of beter gezegd gelateria van de stad. Dat deze geweldige zaak achter mijn hoek ligt, is louter toeval maar ik ben er wel blij mee ;-). Hier proef je authentiek Italiaans ijs dat dagvers met passie gemaakt is. Elke dag vind je hier dan ook nieuwe smaken: van de klassieke straciatella tot ricotta met vijgen of chocolade met appelsien. Verslavend lekker en extra punten voor het schattige interieur!

Gelateria Savini, Dageraadplaats 29 A, 2018 Antwerpen, https://www.facebook.com/gelateriasavini/

2. Gelato Factory

Gelato Factory aan de Waterpoort herken je al van ver aan de lange rij die er staat van zodra het buiten weer wat warmer wordt. Ik kan me denk ik zelfs niet meer bedenken hoeveel ijsjes ik hier al gegeten heb. Wie wil kan ook een liter ijs mee naar huis nemen in speciale dozen. De smaken variëren regelmatig. Mijn favoriet is het mojito-ijs. Zalig! Gelato Factory is in de lente en zomer vaak tot 22 uur open, ideaal als je na je diner nog een dessertje wil.

Gelato Factory, Verschansingstraat 57, 2000 Antwerpen, www.gelatofactory.be

3. Borgo Gelato

Borgo Gelato veroverde Borgerhout en later ook het Theaterplein in hartje Antwerpen. Het succesrecept? Lekkere echte Italiaanse gelato is super veel en vooral heel originele smaken. Denk aan granaatappel, roze pompelmoes maar ook Italiaanse koekjes, meringue,… hiervoor sta je graag even in de rij!

http://borgogelato.be

4. Crèmerie Germaine

Crèmerie Germaine opende enkele jaren geleden en voorziet sindsdien het Eilandje van heerlijk ambachtelijk ijs en gelato. Net zoals de naam is de inrichting een tikje nostalgisch. Het aanbod aan verschillende smaken is beperkt maar het ijs is super romig en wordt geserveerd in leuke coupes. In de zomer is het hier zalig zitten op het terras.

Crèmerie Germaine, Nassaustraat 13, 2000 Antwerpen

4. Crèmerie Marieke

Deze crèmerie zit in een klein pand aan de Lange Koepoortstraat maar heeft haar mannetje weten staan in deze buurt. Het ijs wordt hier volledig met de hand gemaakt met melk van de Hollebeekhoeve. Naast de klassieke smaken kun je hier ook terecht voor glutenvrije ijshoorntjes en lasctose- en suikervrij ijs. Zomers genieten voor iedereen!

Crèmerie Marieke, Lange Koepoortstraat 8, 2000 Antwerpen

5. Crème de la crème:

image

Het retro groene huisje van Crème de la crème, lokt je al van ver naar de ijstoog en het is hier dan ook vaak erg druk. Wie snel is, kan een plaatsje bemachtigen in de zonnestoelen op het terras. Mijn favoriete smaak hier is het speculaasjes, mmm…!

Crème de la crème, Oude Koornmarkt 1, 2000 Antwerpen

6. Het Ijskarretje:

Wie in ’t stad woont heeft hem vast al een keertje gespot: Alex en zijn ijskarretje met groene motorfiets. Heerlijk authentiek vind ik het als dat belletje mensen naar de straten lokt om aan te schuiven voor een hoorntje met vers bereid ijs. De klassieke smaken zijn steeds beschikbaar maar elke dag heeft het ijskarretje ook een lekker ‘specialeke’. Vorig jaar proefde ik zijn pims-ijs met pimskoekjes, chocolade en appelsien. Overheerlijk! Kan je het ijskarretje nergens vinden? Bel hen dan even op en ze komen graag bij jou langs!

www.hetijskarretje.be, 03/ 500 87 60

7. ’t Bieke:

Midden in het centrum aan de Wilde Zee vind je ijssalon ’t Bieke. Hier kan je een ijsje op een hoorntje eten maar je kan ook binnen ijscoupes bestellen. ’t Bieke verzorgt ook ijstaarten op maat.

’t Bieke, Korte Gasthuisstraat 8, 2000 Antwerpen