Menu

Limonade cupcakes

limonadecupcakes copy1

Ingrediënten (20 cupcakes)

  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g boter

Voor de topping:

  • 250 g boter
  • 250 g poedersuiker
  • gele kleurstof
  • citroensap
  • citroenen
  • kleurrijke papieren rietjes/ vlaggetjes

Limonadecupcakes copy2

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de eieren met de suiker en de vanillesuiker. Smelt de boter en voeg deze erbij. Meng goed.
  3. Meng er de zelfrijzende bloem en het bakpoeder onder. Indien je wenst kan je de helft van het deeg apart doen en er wat cacaopoeder onder mengen voor chocoladecakejes.
  4. Neem een cakejesbakplaat en leg hierin papieren bakvormpjes naar keuze.
  5. Vul de vormpjes tot 2/3 met het cakebeslag.
  6. Bak de cakejes zo’n 20 minuten in de oven. Laat ze nadien volledig afkoelen.
  7. Maak de topping door de boter zacht te maken en in stukjes te doen met je handen. Mix er de poedersuiker onder. Het duurt even vooraleer de glazuur ‘pakt’, eerst wordt het korrelig maar daarna krijg je een mooie boterroom. Doe er wat gele kleurstof en citroensap onder en mix nog even door.
  8. Doe de gele limonadetopping in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit het voorzichtig op de cakejes.
  9. Werk de cupcakes af met schijfjes citroen. Knip eventueel papieren rietjes in stukjes en steek ze in de cupcakes voor een echt limonade-effect.

limonadecupcakes copy4