Menu

Chocolade kerstboomwafels met slagroom

Ingrediënten – 25 wafeltjes

15 min. + 1 uur opstijven + bakken

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 140 g kristalsuiker
  • Snuifje zout
  • 200 g boter
  • 3 eieren
  • 100 ml (half) volle melk (van Campina)
  • 1 el vanille-essence
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el arachideolie

Voor erbij:

  • 150 ml volle room (van Campina)
  • 2 el poedersuiker + een beetje extra voor de afwerking
  • Zilveren suikerparels

Nodig

  • Hartjeswafelijzer
  • Houten stokjes
  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje

Bereiding

  1. Doe de zelfrijzende bloem, de suiker en het snuifje zout in een mengkom.
  2. Smelt de boter en voeg ze toe. Voeg de eieren, de melk, de vanille-essence en het cacaopoeder toe en meng tot een glad beslag.
  3. Laat het beslag een uur opstijven in de koelkast.
  4. Vet het wafelijzer in met de arachideolie met behulp van een borsteltje. Lepel telkens 2 eetlepels van het beslag in het wafelijzer en bak zo de hartjeswafels op de hoogste stand.
  5. Laat de hartjeswafeltjes afkoelen, haal ze uit elkaar en leg ze omgekeerd op een rooster. Steek ze op een stokje.
  6. Klop de room met de poedersuiker tot slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit zo toefjes slagroom op de wafeltjes. Duw er de zilveren suikerparels in en zeef er nog wat poedersuiker over.
Recept in betaalde samenwerking met Campina.