Menu

Couscoussalade met gehaktballetjes, geroosterde wortels en feta

Wauw, die temperaturen gaan vandaag echt de hoogte in. Zalig he die zon! Ideaal dus om een meer exotisch gerechtje op tafel te zetten. Zoals deze couscoussalade met gehaktballetjes, geroosterde wortels en feta. Laat de oven het werk doen terwijl jij buiten geniet van het zonnetje.

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 g (parel)couscous
  • 400 g gemengd gehakt (of kippengehakt)
  • 10 g kikkererwten uit blik
  • 5 wortelen
  • 3 dadels
  • 100 g groene olijven
  • sap van 1/2de citroen
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 kl honing
  • 100 g feta
  • 4 el olijfolie
  • handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
  • handvol pistachenootjes, fijngehakt
  • optioneel: gepekelde citroenen voor erbij

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schuine repen. Leg ze op een bakplaat, kruid ze met 1 koffielepel ras el hanout en bedruppel met wat olijfolie en wat honing. Zet ze in de oven en laat ze zo’n 40 minuten roosteren.
  3. Kruid intussen het gehakt met peper zout en de rest van de ras el hanout, rol er balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier (of bak ze in de pan) en zet ze bij in de oven.
  4. Kook de couscous beetgaar in gezouten water (of groentebouillon). Giet de kikkererwten af. Verwijder de pitten uit de dadels en hak fijn. Meng de kikkererwten, olijven, stukjes dadel, het komijnpoeder, het kaneelpoeder, het citroensap en de rest van de olijfolie onder de couscous.
  5. Lepel de couscoussalade in een grote schaal, leg er de geroosterde wortelen en de gehaktballetjes bij. Verkruimel er de feta over en werk af met wat verse bladpeterselie en fijngehakte pistachenootjes. Serveer er eventueel gepekelde citroenen bij.