Menu

Veggie feestmenu: Wellington van bospaddenstoelen met pompoencrème en rozemarijn-jus

4 pers. – 40 min. + 40 min. in de oven

Ingrediënten

Voor de wellington van bospaddenstoelen

  • 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 250 g oesterzwammen
  • 150 g bruine beukenzwammen
  • 100 g shittake
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 5 el sojasaus
  • 1 ei
  • Scheutje melk
  • Peper

Voor de pompoencrème:

  • 1 butternutpompoen
  • 100 ml room
  • 1 kl currypoeder
  • 1/2de kl komijnpoeder

Voor de rozemarijn-jus:

  • 200 ml miso mushroom bouillon voor ramen
  • Enkele takjes verse rozemarijn

Bereiding

Op voorhand:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de pompoencrème. Schil de pompoen, halveer, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat en kruid met peper en zout. Zet ze in de oven en laat ze 30 roosteren tot ze mooi goudbruin zijn. Mix de pompoenblokjes tot een gladde crème samen met de room. Kruid met peper, zout, komijn- en currypoeder.
  3. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Rits de blaadjes van 1 takje rozemarijn en snipper fijn. Neem een diepe pan met olijfolie en stoof hier de fijngesnipperde knoflook, ui, rozemarijn en paddenstoelen in aan. Laat alles kort bakken, blus met de sojasaus en kruid met peper.

Tijdens je diner:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Lepel er de bospaddenstoelenmengeling op. Rol de uiteindes van het bladerdeeg naar binnen en rol het bladerdeeg dan op. Steek sterretjes of andere vormpjes uit het tweede vel bladerdeeg en leg ze op de bladerdeeg rol.
  • Klop het eitje los met de melk en strijk er de bladerdeegrol mee in. Bak de bladerdeegrol zo’n 20 à 25 min. in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
  • Kook intussen de misobouillon met de rozemarijn en laat een half uurtje goed trekken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Lepel de pompoencrème op de borden. Snijd stukjes van de wellington en leg op de borden. Werk af met de rozemarijnjus. Serveer.

Meteen aan de slag? Bestel de ingrediënten met 1 klik op rayon.be en laat alles tot aan je voordeur leveren.

In samenwerking met rayon.be.