Crumble van appel, peer, blauwe bessen en peperkoek

Een restje fruit of appelen en peren die niet meer zo fris zijn? Die tover je om tot een lekkere crumble uit de oven. Heerlijk met zo’n korstje van peperkoek!

Crumble van appel, peer, blauwe bessen en peperkoek

Ingrediënten(2 personen)

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1 restje blauwe bessen uit de diepvries
  • 2 el amandelpoeder (optioneel, kun je ook vervangen door een handvol nootjes of fijngemalen nootjes)
  • 1 sneetje peperkoek van Vondelmolen
  • 1/2dekl kaneelpoeder
  • 1 el boter + extra om de schaaltjes in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het klokhuis van de appel en de peer en snijd in blokjes.
  2. Vet 2 ovenschaaltjes in met een beetje boter. Leg er de blokjes appel en peer in. Schik er de blauwe bessen tussen. Bestrooi met het amandel- en het kaneelpoeder. Verkruimel de peperkoek erover en lepel er wat kleine stukjes boter op.
  3. Zet de ovenschaaltjes zo’n 20 minuten in de oven. Serveer onmiddellijk.

Blogpost in betaalde samenwerking met Vondelmolen.

Comments are closed.