Menu

Feestneuzen met Geldhof!

feestneuzen cuberdons

feestneuzen cuberdons copy

1873, dat is het jaar waarin het geheim recept voor de cuberdons ontwikkeld werd. Ondertussen worden de ‘neuzekes’ al meer meer dan 60 jaar gemaakt door het familiebedrijf Geldhof uit Eeklo (Oost-Vlaanderen). Sinds de erkenning van de Cuberdon als streekproduct ontstond er de afgelopen jaren een heuse cuberdon-hype met cuberdons, een cuberdoncrunch en een cuberdoncrème. Dit najaar breidt Geldhof de familie neuzekes uit met enkele nieuwigheden.

Naast de traditionele cuberdon, die gemaakt wordt met Arabische gom en frambozensmaak brengt Geldhof enkele nieuwigheden op de markt. Nieuw zijn onder andere de cuberdons met aardbeien en bosbes. Daarnaast start Geldhof ook met de productie van cuberdons et agar agar, een plantaardig bindmiddel dat gemaakt wordt van zeewier en weinig calorieën bevat. Ook leuk zijn de cuberdons met melk en pure chocolade én de miniclouds –  een miniversie van de populaire sneeuwballen (een chocoladesnoepje met een vanillevulling).

Nostalgie van cuberdons

Voor mij blijven cuberdons toch altijd iets nostalgisch hebben. Mijn eerste cuberdon kreeg ik van mijn grootmoeder die dit paarse snoepje bijna als goud behandelde en het uitstalde in een kristallen kommetje op de salontafel. Ten minste als de cuberdons het thuisfront haalde want vaak werden ze onderweg naar huis al helemaal verslonden. Vandaag, 20 jaar later, staat dat kommetje met cuberdons er nog steeds en blijft het voor mij een aandenken aan een mooie herinnering uit mijn kindertijd.

Dat bracht me op een ideetje voor de kindjes van nu :-). Steek wat cuberdons op ijsstokjes (te koop bij Ava), schik ze op tafel en laat de kindjes ze dippen in Griekse yoghurt of chocoladesaus. Met een beetje geluk denken ze dan jaren later nog aan hun cuberdonmoment ;-).

 

Meer info over de nieuwigheden van Geldhof vind je op: www.conf-geldhof.be