Menu

Risotto met bospaddenstoelen

Ja, we zijn vertrokken denk ik ;-). De winter is op komst! Tijd voor hartverwarmende gerechten dus zoals deze superlekkere vegetarische risotto met bospaddenstoelen.

Risotto met bospaddenstoelen

Ingrediënten (4 personen)

25 min.

  • 200 g abroriorijst
  • 2 uien 
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 g gemalen parmezaanse kaas
  • Handvol verse bladpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de uien en snipper fijn. Stoof ze aan in wat olijfolie en voeg de abroriorijst toe, laat stoven tot alles mooi glazig is. Blus met de witte wijn en laat de wijn wegkoken. 
  2. Voeg er dan beetje bij beetje de groentebouillon aan toe zodat de rijst het vocht kan opnemen en gaar kookt. Meng er de gemalen parmezaanse kaas onder en kruid met peper en zout. Laat de risotto zo’n 5 min. van het vuur nog even staan onder deksel.
  3. Bak de bospaddenstoelen kort aan in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de bladpeterselie fijn.
  4. Schep de risotto in de borden en serveer met de gebakken bospaddenstoelen en wat fijngesnippperde bladpeterselie.