Menu

Blini’s met crème van Boursin

Ahh blini’s! Bij ons zijn ze een echte traditie geworden tijdens de feestdagen. Eerst maakten we ze enkel klassiek met wat lompviseitjes maar intussen creëren we er graag verschillende soorten mee. Super makkelijk en meteen feestelijk op tafel!

Ingrediënten

12 blini’s (zelf te maken of kant-en-klaar te koop in de supermarkt)

  • 1/2de pakje Boursin kaas met fijne kruiden
  • 1 grote el zure room

Voor erop:

  • Blini met lompviseitjes: zalm- of foreleitjes, scheutjes van radijs
  • Blini met zongedroogde tomaatjes: 3 zongedroogde tomaatjes, 1 el geroosterde pijnboompitten, enkele blaadjes rucola
  • Blini met gerookte zalm: 1/2de sneetje gerookte zalm, 2 radijsjes, roze peperkorrels
  • Blini met tomaatjes: 4-tal kerstomaatjes, 1 el pistachenootjes, citroentijm

Bereiding

  1. Meng de Boursin kaas met de zure room en doe het mengsel in een spuitzak.
  2. Warm de blini’s even kort op in de microgolf of de oven zodat ze lauw zijn.
  3. Snijd de kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Hak de pistachenootjes fijn. Snijd de radijsjes in halve maantjes en de gerookte zalm in dunne reepjes. Rol de gerookte zalmreepjes op tot roosjes.
  4. Leg de blini’s op een bord en spuit er rondjes van de Boursincrème op.
  5. Beleg de blini’s met de verschillende combinaties:
  • blini’s met lompviseitjes en wat scheutjes van radijs
  • blini’s met stukjes zongedroogde tomaat, geroosterde pijnboompitjes en rucola
  • blini’s met roosjes van gerookte zalm, een stukje radijs en verkruimelde roze peperkorrels
  • blini’s met stukjes kerstomaat, fijngehakte pistachenootjes en citroentijm.

Smakelijk!

Zelf blini’s maken?

  • Meng 125 g zelfrijzende bloem met 200 ml melk en een snuifje zout. Meng het beslag goed en bak en blini’s (kleine pannenkoekjes) van in een pan met wat olie.

Recept in samenwerking met Boursin.