Menu

Pastaschelpen met lichte tomatensaus, spinazie en geitenkaas

Het weer is wat wisselvallig en dat maakt het soms wat moeilijk om te koken vind ik. Te koud om elke dag slaatjes te eten zei een collega maar ook geen weer voor zware ovenschotels. Deze pasta uit de oven is lekker licht, zit boordevol groenten, is tegelijk zomers met een gevoel van comfortfood. Enjoy!

Ingrediënten – 2 personen

  • 200 g grote pastaschelpen (o.a. verkrijgbaar bij AH)
  • 1 blik tomaatjes (ik gebruikte gele tomaatjes maar je kunt zelf kiezen)
  • 150 g gekleurde kerstomaatjes
  • 1 stengel selder
  • 100 g verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sneetjes parmaham
  • 1/2de groentebouillonblokje
  • 1 kl harissa
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 schijfjes zachte geitenkaas zonder korst
  • handvol citroentijm
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Maak de selder schoon en snijd in stukjes. Halveer de kerstomaatjes.
  3. Neem een stoofpot en bak hier de parmaham kort in aan. Voeg de sjalot, knoflook en de selder toe en laat even stoven. Voeg het blik kerstomaatjes, de verse kerstomaatjes en de spinazie toe. Voeg de harissa, de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe. Laat alles nog even stoven, kruid met peper en zout en roer er 1 zacht geitenkaasje onder. Zet de oven op de grillstand.
  4. Doe de gekookte pastaschelpen in een ovenschaal en lepel er de saus over. Verkruimel er de rest van de geitenkaas over. Zet de ovenschaal 10 minuten onder de grill.
  5. Haal de schaal uit de oven, bedruppel de pasta met wat olijfolie en werk af met citroentijm.