Ingrediënten (4 personen – 15 min. + 35 min. koken + min. 2 uur opstijven)
- 1 grote pastinaak
- 400 ml volle room (van Campina)
- 3 takjes tijm
- Peper en zout
Voor de afwerking:
- Enkele bospaddenstoelen of champignons
- 2 el spekblokjes
- Scheutje sojasaus
- Enkele takjes verse tijm
- 1 el pistachenootjes, fijngehakt
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de pastinaak, snijd in blokjes en kook gaar in de room met de takjes tijm op een zacht vuurtje.
- Mix het geheel glad en kruid met peper en zout.
- Giet het mengsel in de glaasjes en laat minimum 2 uur opstijven.
- Snijd de paddenstoelen in stukjes. Bak de spekblokjes aan in de pan, voeg de paddenstoelen erbij en blus met de sojasaus. Laat kort even opbakken. Meng er de fijngehakte pistachenootjes onder.
- Werk de panna cotta’s af met de crumble, enkele takjes verse tijm en een draai verse zwarte peper van de molen.
Tip: gebruik room van min. 30% vetgehalte.
Blogpost in betaalde samenwerking met Campina.