Wow, wat is het warm seg! Dan spendeer ik liefst niet te veel tijd in de keuken en wil ik verfrissende zonnige gerechtjes. Zoals deze Griekse salade met orzo (Griekse pasta), sojabonen, komkommer en gebakken halloumi. Super snel klaar en echt lekker!
Ingrediënten (2 personen)
- 150 g orzo (Griekse pasta te koop in de supermarkt of andere pasta naar keuze)
- 1/2de komkommer
- 100 g edamamebonen (sojabonen, die koop je zo in de verstoog in de supermarkt of in de diepvries)
- handvol gedroogde abrikozen
- 2 kl provençaalse kruiden
- handvol nootjes naar keuze
- 1 halloumi (of Berloumi, halloumi van Belgische bodem die ik veel lekkerder vind)
- handvol verse oregano (optioneel)
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Kook de orzo beetgaar in gezouten water. Laat intussen de abrikozen even weken in wat lauw water.
- Snijd de komkommer in stukjes. Hak de nootjes grof. Snijd de abrikozen in stukjes.
- Giet de orzo af en spoel onder koud water (zo koelt hij sneller af). Meng er de stukjes komkommer, abrikozen en edamamebonen onder. Kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en wat olijfolie.
- Snijd de halloumi in reepjes en bak de reepjes langs beide kanten goudbruin in de pan.
- Serveer de salade met de gebakken halloumi en eventueel wat verse oregano.