Menu

Thaise kippensoep met kokos

Tijdens de koude herfstdagen hou ik ervan om exotisch te koken. Deze Thaise kippensoep die ik maakte voor Dille & Kamille brengt me zo terug naar onze fantastische reis naar Thailand zo’n 7 jaar geleden. Heerlijke geuren, specerijen, zoet, zuur en pittig… geniet ervan!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 el rode currypasta
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 200 g kippenblokjes
  • 1 el rietsuiker
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 250 ml kokosroom
  • ½ rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • sap van 1 limoen
  • 2 stengels citroengras
  • 1 cm gemberwortel
  • zout

Bereiding

  1. Zet een kookpot met de olie op het vuur. Stoof de fijngesnipperde look en ui aan met de currypasta en de chilipeper. Voeg de stengels citroengras en de gember toe en laat even mee stoven.
  2. Voeg de kippenblokjes toe en bak kort aan.
  3. Voeg de suiker toe. Blus met de kokosmelk en voeg de kippenbouillon toe. Breng op smaak met limoensap en wat zout.
  4. Laat even doorkoken tot de kip volledig gaar is.
  5. Serveer met wat korianderplukjes.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.