Ingrediënten (4 personen)
- 16 gefileerde sardientjes
Voor de vulling:
- 20 g rozijnen
- 20 g pijnboompitten
- 30 g vers broodkruim
- 20 g Parmezaanse kaas
- 8 el fijngesnipperde peterselie
- 1 teentje knoflook
- citroenzeste
- scheutje olijfolie
- peper
Voor de salade:
- salademengeling
- 2 courgettes
- zwarte olijven
- 1 kopje bulgur
- 2 kopjes groentebouillon
Bereiding
- Kook de bulgur gaar in de groentebouillon.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling van de sardientjes in de keukenrobot tot je een mooie pasta krijgt.
- Vul hier de sardientjes mee en rol ze op. Sluit ze met een prikkertje. Zet ze gedurende 20 minuten in de oven op 180 °C.
- Snijd fijne repen van de courgettes en grill ze met olijfolie in de grillpan.
- Schik de salade op een bord, leg er hoopjes bulgur, gegrilde courgettes en olijven op. Schik er de sardientjes op. Werk af met wat olijfolie en peper van de molen.