Menu

Getest: Jalapeño Loco – Mijn pop-up restaurant

Jalapeno loco 1-2

Eten bij de deelnemers van Mijn Pop-up restaurant, hoe voelt en smaakt dat eigenlijk? Vorige week nam ik de proef op de som en testte ik Jalapeño Loco uit.

Via de website hadden we al meermaals geprobeerd om te reserveren maar dat lukte helaas niet. Toen we vorige week toevallig voorbij Jalapeño Loco in Antwerpen wandelden, besloten we om op goed geluk binnen te gaan. Er waren toevallig twee klanten niet komen opdagen en dus kregen wij een tafeltje aangeboden. De ontvangst was alvast vriendelijk en open. Er heerste wel wat spanning want de jury was onaangekondigd komen binnenvallen. Gert, Sergio en Sepideh zaten druk te praten en in het hele restaurant werd er gefilmd. Qua service konden wij nochtans helemaal niet klagen. De bediening was perfect. Enkel de stoeltjes vond ik niet zo comfortabel en ik miste wat sfeervolle Latino-muziek. Ok dit is een pop-up maar met draadloze speakers is dat in deze tijd toch geen probleem?

Jalapeno Loco 2-2

Het aperitiefhapje was alvast veelbelovend, een lekkere maïssoep, verse nacho’s en guacamole. We dronken er Desperados bij. Als voorgerecht koos ik voor de ceviche van zalm, lekker fris en prima gekruid. Mijn lief nam de causa van kip, een koude puree met limoen en gele peper. Mooi gepresenteerd en super op smaak. Nadien ging ik voor de taco met vis en mijn lief koos voor de vleestaco. Mijn vistaco was lekker maar ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Ik vond dat de taco wat frisheid miste, een lekkere salsa bijvoorbeeld. De vleestaco bleek een betere keuze en was overheerlijk en mooi in evenwicht.

Jalapeno Loco 3-2

Als dessert kozen we allebei voor de befaamde crema volteada. Super lekker maar een echt bommetje! Voor mij mocht de crème iets zalviger en minder hard zijn maar qua smaak zat het echt wel goed. De kruidenthee kregen we geserveerd in kokosnoten met een rietje. Ook de vriendelijke bediening van Miette zorgde voor een complete ervaring.

Dat televisie-eten smaakt dus zeker niet slecht. Best wel prijzig (menuprijs = 42 euro/ p.) maar ik snap ook wel dat de restaurants op korte termijn moeten renderen. Taco’s blijken ook de nieuwste hype dus hopelijk wordt Jalapeño Loco een blijvertje in Antwerpen! Ik duim alvast voor dit jonge en enthousiaste duo.