Menu

Vitello tonnato burgers met frietjes van zoete aardappel

Eén van mijn favoriete gerechten aller tijden is ongetwijfeld vitello tonnato! Dat is heerlijk fijngesneden kalfsvlees met een tonijnsaus. Het wordt in Italië als koud voorgerecht gegeten. Ik ben echt gek op die saus en bedacht me dat die ook wel eens zou smaken bij een hamburger. Et voilà, deze week op het menu: de vitello tonnato burger! Lekker met zoete aardappelfrietjes voor erbij.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 ciabattabroodjes
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 klein blikje tonijn
  • 4 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 ansjovisje
  • 2 zoete aardappels
  • veldsla
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de zoete aardappels, snijd ze in frietjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie. Bak ze zo’n 40 min. in de oven tot ze lekker krokant zijn ( tip: dompel ze eerst een half uur onder in water en dep ze droog als je ze extra krokant wil).
  3. Kruid intussen het kalfsgehakt met peper en zout en meng er 1 tl mayonaise onder. Maak er burgers van. Bak ze zo’n 20 min. in de oven. Je kunt ze perfect samen met de frietjes in de oven plaatsen als deze al 20 min. gebakken hebben.
  4. Meng intussen de tonijn uit blik met de rest van de mayonaise, de Griekse yoghurt, fijngesneden ansjovis, peper en zout. Mix met een keukenrobot of staafmixer voor een extra gladde saus.
  5. Snijd de ciabatltabroodjes open. Leg er wat veldsla tussen, vervolgens de hamburgers en dan de vitello tonnato saus. Sluit de broodjes. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.